Cum afli dacă hackerii îţi folosesc telefonul sau calculatorul ca să "mineze" monede virtuale. Specialiştii avertizează: "Ţi se poate topi bateria!" (Video)
Hackerii au moduri mai subtile de a scoate bani de pe urma utilizatorilor. Astfel, internauţii pot deveni, fără voia lor, "mineri" de monede virtuale.

În ultima vreme, hackerii au moduri mai subtile de a scoate bani de pe urma utilizatorilor. Astfel, internauţii pot deveni, fără voia lor, "mineri" de monede virtuale.
Cum acţionează infractorii cibernetici? Simplu şi eficient: se folosesc de resursele calculatorului pentru a genera mult doritele monede virtuale.
Aşadar, dacă sesizezi că procesorul trage din greu, că ventilatorul calculatorului sau laptopului se aude foarte tare, înseamnă că ceva consumă foarte multă capacitate de procesare.
Şi e cazul să verifici.
- Guvernul vrea să ştie ce sume circulă pe piaţa criptomonedelor. UE recomandă urmărirea tranzacţiilor cu monede...
- FBI dă vina pe Coreea de Nord pentru cel mai mare jaf de pe piaţa criptomonedelor
- "Ţinutul tinereții veșnice", unde 1 din 10 locuitori trăiesc până la 100 de ani. Toți mănâncă acelaşi lucru
- O floare rară, care rezistă aproximativ o săptămână, a apărut în Lunca Timișului
- O nouă şansă pentru un căprior lovit şi abandonat pe şosea. Helga, o şoferiţă cu inima de aur, l-a salvat de...
Pe Windows acest lucru se face prin Task Manager – Processes. Dacă ai un proces care consumă foarte mult din procesor, de obicei în Chrome, încearcă mai întâi să închizi Chrome, să restartezi calculatorul, să porneşti din nou site-urile active şi să vezi ce se întâmplă, scrie start-up.ro. Pe Mac, verifici prin Activity Monitor.
Dacă vrei să blochezi înainte de a se întâmpla orice tentativă de minare prin CoinHive sau alte softuri poţi instala extensia de Google Chrome numită NoCoin care blochează scriptul de la CoinHive. Altă extensie utilă de Google Chrome este minerBlock. Aceste extensii îţi arată şi dacă site-ul vizitat este minat pentru monede virtuale.
"Tot ce trebuie să facă un dezvoltator de malware este să hack-uiască un site mai popular, să îşi pună clientul lui de minat, să îl ascundă bine şi pe urmă toţi utilizatorii care accesează respectivul site încep să mineze exclusiv pentru respectivul", avertizează Gabriel Cârlig, specialist în securitate cibernetică.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰