Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum să schimbi aspectul casei tale folosind gresie și faianță?

de Redactia Observator

la 26.02.2018 , 15:56

Cum să schimbi aspectul casei tale folosind gresie și faianță? - pixabay.com

Din când în când este posibil să simțim nevoia de a face anumite schimbări în interiorul caselor noastre. Din acest motiv, este foarte important să avem în vedere planurile exacte ale modificărilor, tocmai pentru a ști ce produse ne pot fi necesare în acest sens. Gresia și faianța au rămas o constantă din acest punct de vedere, deoarece reprezintă soluția cea mai simplă pentru a realiza o schimbare eficientă a aspectului casei.

Unde poți folosi gresia și faianța?

Placarea pereților reprezintă un aspect important atunci când discutăm despre modificări efectuate în cadrul locuințelor. În egală măsură, realizarea unui strat de acoperire orizontal, potrivit traficului zilnic, reprezintă o cerință din ce în ce mai actuală în rândul utilizatorilor. În acest sens, vom constata că avem la dispoziție fiecare material în parte pentru a realiza decoruri utile și estetice. Vom putea apela la faianță pentru baie atunci când avem în vedere placarea pereților băii, însă în același timp vom găsi o gamă amplă de modele de gresie pentru baie, special destinată cazurilor în care ne dorim o pardoseală ceramică cu rol de acoperire, rezistentă și sigură. De aceea gresia și faianța devin materiale de acoperire preferate pentru băi, bucătării, holuri sau balcoane, suprafețe unde este necesar să se asigure suprafețe decorative, ce pot fi curățate cu ușurință.

Articolul continuă după reclamă

Gresia este un material foarte permisiv, care ne oferă posibilitatea realizării unor pardoseli cu adevărat deosebite. Gresia rezistă traficului și poate fi curățată cu ușurință. Din acest motiv, gresia este deseori preferată și pentru exterior, acolo unde este necesar un strat de acoperire suplimentar. În acest sens se folosesc modelele de gresie exterior, care oferă o rezistență sporită, dar și posibilitatea asigurării unui strat de acoperire pe care utilizatorii să nu alunece. Rezistența se manifestă atât prin prisma traficului, cât și în ceea ce privește modul de comportare la condițiile meteorologice. Modelele de gresie exterior trebuie să reziste atât la temperaturi scăzute, cât și la temperaturi mari, deopotrivă. În același timp, dincolo de variațiile de temperatură, gresia trebuie să rezite la șocuri mecanice, dar și la acțiunea substanțelor chimice folosite spre exemplu pentru curățarea. Gresia de exterior este potrivită de asemenea și în vederea realizării de trepte și contra-trepte, deși în cele mai multe dintre cazuri utilizatorii o folosesc pentru acoperirea suprafețelor de podest.

Delimitarea gresiei de interior de cea de exterior este foarte importantă, deoarece fiecare dintre aceste tipuri de placări ceramice răspunde unor anumite cerințe și exigențe. În fiecare dintre cazuri însă vom constata că varietatea de modele și culori ne poate ajuta să realizăm suprafețe decorative de mare efect, chiar dacă vorbim despre placarea pereților din bucătărie sau a pereților din baie cu faianță sau realizarea unei pardoseli din gresie.

Atunci când alegem modelele de gresie și faianță este indicat să avem în vedere modul în care acestea se vor îmbina, dar și suprafețele pe care le vom acoperi. În multe cazuri aceste tipuri de acoperiri contribuie la o schimbare radicală a aspectului casei, deoarece oferă un ansamblu vizual continuu, ce are menirea de a da senzația de spațiu cât mai amplu. De aceea aceste tipuri de placări ceramice nu suferă condiționări de montaj, ele putând fi montate atât în locuințele mari, cât și în cele mici, deopotrivă.

Placarea cu gresie și faianță reprezintă o modalitate elegantă de a acoperi acele suprafețe care au nevoie de îmbunătățiri din punct de vedere estetic, creând astfel suprafețe cu adevărat deosebite, rezistente și ușor de curățat. Din punct de vedere al prețului placarea cu gresie și faianță este deosebit de avantajoasă, deoarece pierderile sunt minime, iar rezultatele sunt durabile în timp. Gresia nu necesită înlocuirea la o anumită perioadă de timp, decât în cazul în care beneficiarul își dorește, din nou, o schimbare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Cum să schimbi aspectul casei tale folosind gresie și faianță?