Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum și de ce să mănânci organic

Trăim într-o lume în care devine din ce în ce mai greu să găsești mâncăruri naturale și sănătoase.

de Redactia Observator

la 02.04.2018 , 17:06

Cum și de ce să mănânci organic - Pexels

Trăim într-o lume în care devine din ce în ce mai greu să găsești mâncăruri naturale și sănătoase.

Din ce în ce mai mult, suntem limitați la produse sintetice, pline de zahăr, arome artificiale și alergeni. Cu toate acestea, încă poți mânca sănătos și organic. Totul e să știi unde să te uiți. Poți încerca piețele de legume din oraș, produse naturiste de la Prăvălia Naturistă sau chiar site-uri de profil.

Înainte să începem, am vrea să definim ce înseamnă “organic”. Legumele și fructele organice sunt crescute fără pesticide sintetice, îngrășăminte pe bază de petrol sau nămol din stațiile de epurare. De asemenea, nu trebuie să fie modificate genetic. Cât despre produsele animale, acestea trebuie să provină de la animale crescute în condiții naturale, fără stres și hrănite cu mâncare organică. Nu au voie să fie injectate cu hormoni de creștere, antibiotice sau chinuite în cuști neîncăpătoare.

Articolul continuă după reclamă

Alimentele organice nu conțin urme de pesticide sau metale grele

Legumele, fructele și cerealele organice sunt crescute fără pesticide și îngrășăminte sintetice. Chiar dacă nu sunt periculoase atunci când sune folosite în mod corect, oamenii de știință ne avertizează cu privire la efectele acestora pe termen lung. Aceste substanțe cauzează cancer și probleme în dezvoltarea fătului, influențează ADHD-ul și scad fertilitatea bărbaților. Când alegi alimente organice, nu va trebui să îți faci griji cu privire la toate aceste chimicale nocive.

Mai mulți antioxidanți

Un studiu recent a arătat că legumele crescute organic (în special ceapa) conțin cu 20% mai mulți antioxidanți decât legumele îmbibate în îngrășăminte și pesticide sintetice. De cercetătorii mai afirmă că vechile studii care spuneau că nu există nicio diferență din acest punct de vedere între legumele organice și cele clasice nu au arătat rezultate reale. Cauza ar fi faptul că studiile s-au realizat într-un timp prea scurt și pe prea puține exemplare de plante.

Mai multe grăsimi naturale

Carnea, ouăle și laptele de la animale crescute în mod etic și hrănite cu alimente organice conține cu până la 50% mai mulți acizi grași benefici, cum ar fi Omega-3. În plus, studiile au arătat că laptele organic conține mai puține grăsimi saturate decât cel pe care îl găsești la magazin. Aceste diferențe uriașe între produsele animale organice și cele clasice sunt date de faptul că animalele sunt crescute fără stres, cu o dietă naturală care se reflectă în calitatea cărnii, a laptelui și a ouălor.

Fără pesticide dăunătoare

Dacă adulții procesează mai bine chimicalele conținute de aceste pesticide, copiii pot fi puși în pericol. Fructele și legumele crescute în mod convențional conțin urme de pesticide sintetice care nu se duc nici măcar la spălare. Iar aceste substanțe pot avea un impact considerabil asupra sănătății copiilor. De la nașteri premature și reflexe arhaice slabe, până la un IQ scăzut, probleme cognitive sau de atenție la copii, sunt doar câteva efecte ale acestor pesticide nocive.

Beneficii economice

Sigur, poți observa o mică diferență de preț între produsele de la supermarket și cele cumpărate din piață, însă nu numai că cele din urmă sunt mai sănătoase dar ajuți astfel și economia locală. Toți banii pe care îi cheltui pe mâncare organică ajung la fermierii locali, încurajând astfel producția.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Cum și de ce să mănânci organic