Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nu o să îți vină să crezi! Află de ce nu dau dietele rezultate!

Dacă ești la răscruce de drumuri și nu știi ce să alegi, ori continui dieta, ori renunți, afă de ce ai impresia că rezultatele nu sunt pe măsura eforturilor! Lucrurile nu trebuie făcute în grabă!

de Redactia Observator

la 05.11.2015 , 09:42

 Dacă ești la răscruce de drumuri și nu știi ce să alegi, ori continui dieta, ori renunți, afă de ce ai impresia că rezultatele nu sunt pe măsura eforturilor! Lucrurile nu trebuie făcute în grabă. Dincolo de asta avem datoria să înțelegem că a slăbi face parte dintr-un proces care are loc treptat, nu într-o clipă! Sau, dacă deja ai reușit să ajungi la kilogramele dorite, tot ce trebuie să faci este să te menții! Totuși, statisticile arată că doar 5% dintre cele care au reușit să ducă o dietă până la capăt pot în timp să se mențină constante...pe cântar.

Motivele care te împierdică să reușești:

 

Articolul continuă după reclamă

De fel ești o gurmandă care dintr-o dată are o listă în mână cu toate alimentele pe care le adoră... dar au o bulină roșie, semn interzis! Ciocolată, chips-uri, înghețată... Fructul oprit te va face să te simți ca un copil pedepsit care nu mai are voie să se joace cu păpușa preferată. Monotonia regimului alimentar, indiferent de entuziasmul cu care pornești la drum, va absorbi ambiția, motivația. Pentru a nu aujnge să rătăcești între ce e corect și tentație, încearcă să strecori câte o greșeală nevinovată în alimentație din când în când: o ciocolată mică, o pungă cu chips-uri. Nu îți va afecta nici dieta, nici sănătatea!

Cum spuneam, vrei ca totul să se întâmple într-o clipă! Dacă s-ar putea, ar fi ideal! Realitatea este însă alta. Când vei vedea că pierzi doar un kilogram pe sătămână, la fel, va interveni frustrarea. Trebuie să întelegem că lucrurile se întâmplă treptat, într-un proces de slăbire. Așa cum ai acumulat kilograme în plus, fără să îți dai seama, trebuie să accepți că și pierderea lor s-ar putea să dureze...

Este posibil ca motabolismul tău să fie încetinit pentru că ai avut parte de diete yo-yo, adică ai slăbit brusc și te-ai îngrășat, ulterior, la fel de repede. Corpul tău va încerca să fie cât se poate de eficient atunci când procesează mâncarea. Așa că, fă sport! Depozitele de grăsime vor fi transformate în energie, indiferent dacă vei arde la început mai puține calorii atunci când te odihnești, iar când mănânci prea mult, organismul va stroca cât de multă grăsime poate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Inedit » Nu o să îți vină să crezi! Află de ce nu dau dietele rezultate!