Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De ce să apelezi la un designer de interior atunci când renovezi

de Redactia Observator

la 01.03.2018 , 17:53

Casa ta este locul cel mai cald din lume. Indiferent ce suprafață măsoară sau unde este localizată, te întorci cu drag de fiecare dată la ea. Chiar dacă nu arată ca un hotel de cinci stele, este spațiul cel mai confortabil în care ai stat vreodată, și asta pentru că îți poartă amprenta și energia. Tocmai din aceste motive, e bine ca odată la câțiva ani să investești într-o renovare, care pe de o parte să igienizeze întreaga locuință, iar pe de alta să îi aducă un aer nou și modern. Meriți tot confortul din lume și trebuie să te bucuri de fiecare metru pătrat din casă, iar pentru a organiza cât mai bine mobilierul, dar și pentru a alege culorile potrivite, care pun în valoare încăperile, ai nevoie de sfatul unui designer. Cum te poate ajuta acesta și de ce nu trebuie să eviți serviciile unui specialist în domeniul arhitecturii de interior poți afla în cele ce urmează.

Știe cum să combine nuanțele

Experiența unui designer își va spune cuvântul atunci când va veni vorba, în primul rând, de culorile alese pentru fiecare cameră din apartamentul tău. Cine a spus că pentru pereți trebuie să folosești banalul var alb, care este, până la urmă, lipsit de personalitate. Specialistul îți va recomanda, în funcție de gusturile tale și destinația încăperilor, nuanțele potrivite. Și nu se va rezuma doar la cele pentru pereți, cât și la restul detaliilor care creează un tot unitar într-o cameră, adică parchetul, mobilierul, tablourile, florile, covorul sau fața de masă. Tot el te poate sfătui să alegi culori care sunt în trenduri în această perioadă, cum este cazul movului în anul 2018. În acest fel, te vei bucura de camere luminoase, care par mai mari decât sunt în realitate și care te primesc cu căldură în interiorul lor.

Articolul continuă după reclamă

Îți alege mobila potrivită

Dacă locuiești într-un apartament foarte generos ca spațiu, probabil nu te-ai lovit niciodată de problema găsirii mobilierului potrivit pentru casa ta. Această situație intervine atunci când locuința ta este micuță. Dacă te-ai săturat să te lovești de câte ceva în orice parte te-ai întoarce, e mai mult decât clar că ai nevoie de sfaturile unui designer, care va ști exact care sunt articolele de mobilier pe care le poți păstra și care sunt cele de care trebuie să te descotorosești, pentru că nu fac decât să ocupe spațiu și să mențină praful. Vei fi surprins de cât de puține ai nevoie pentru a face dintr-o cameră un loc foarte intim, dar și practic, în același timp.

Îți așază aparatura electrocasnică eficient

Aragazul, frigiderul, mașina de spălat rufe sau cea de vase sunt cele mai voluminoase obiecte electrocasnice dintr-o casă, așa că e foarte important unde alegi să le așezi, astfel încât să îți rămână suficient spațiu pentru mobilier, dar și pentru a nu simți că te sufoci de la aglomerația lucrurilor într-un singur colț al camerei. Designerul de interior poate aduce idei proaspete, din experiența sa vastă, care te vor ajuta să eliberezi mult spațiu din casa ta, fără a renunța la confortul de a folosi toată aparatura electrocasnică de care ai nevoie.

Așadar, colaborarea cu un specialist este foarte importantă, mai ales dacă nu îți permiți să greșești, investind în mobilier sau materiale de construcții care nu sunt cele mai potrivite pentru spațiul pe care îl ai la dispoziție. El te poate ajuta cu recomandări către o firmă care produce mobilier pe comandă sau către un furnizor de produse de construcții care practică prețuri mult

mai mici decât cele de pe piață. Serviciile unui designer de interior sunt esențiale atunci când te hotărăști să renovezi, însă fiecare muncă trebuie recompensată. Dacă bugetul tău pentru refacerea aspectului casei tale nu acoperă și remunerația unui specialist în acest domeniu, aplică cu încredere pentru un credit cu buletinul și suplimentează-ți resursele financiare. În cel mai scurt timp, te vei bucura de un spațiu creat special după gusturile tale, în care să te simți cu adevărat ca acasă. Spor la renovat!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » De ce să apelezi la un designer de interior atunci când renovezi