Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De ce vin turişti din China, Coreea sau Australia să înveţe limba română. Cursul costă 750 de euro

Mult e dulce şi frumoasă limba română pentru zeci de străini. De dragul nostru, au venit de peste mări şi ţări, din Australia sau China, şi se bucură de orice nou cuvânt învăţat în cele două săptămâni pe care le petrec în Bucureşti şi Iaşi, la un curs intensiv. Fermecaţi de România, unii se întorc la noi în fiecare an. 

de Anaida Glujdea

la 26.07.2024 , 21:10

Sunt din toate colţurile lumii şi îi leagă un singur lucru: dragostea pentru limba română. Saim este din Australia şi a decis să ne înveţe graiul la noi acasă.  

"Am studiat limbi romanice şi slavice, iar legătura dintre româna şi alte limbi a fost mereu interesantă", spune Saim Dušan Inayatullah.

Zeci de străini au venit în România ca să ne înveţe limba

Vezi și

Cursurile de vară de limba română, cultură şi civilizaţie românească a adus zeci de străini la Bucureşti şi Iaşi. 

Pe acelaşi subiect

"Sunt anul acesta 43 de participanţi, care vin din aproape toată lumea. Cei care vin la cursurile noastre sunt din toate domeniile", spune Ionuţ Geană, directorul cursurilor de vară.

Wang lucrează la Universitatea Oxford unde se va întoarce în toamnă cu o nouă experienţă. 

"Lucrez la un proiect despre istoria limbilor romanice. Iar româna este o limbă romanică foarte importantă, este deosebită", spune Ziwen Wang.

Un curs costă 750 euro

Zilnic, studenţii participă la 4 ore de cursuri intense, predate în limba română, iar seara merg la evenimente interactive. 

Un astfel de curs durează două săptămâni și costă 750 de euro. Pe lângă orele de limba română, studenții participă la ateliere și la excursii organizate în alte orașe din țară. 

Yu Yan a venit tocmai din Wuhan, pentru a-şi perfecţiona româna. 

"După absolvire mă gândesc să ma angajez în China ca profesor de limba română, dacă situaţia îmi permite. Am dorit să vin de mult în România să vizitez, mai ales oraşul Iaşi", spune Yu Yan.

În urma examenului final, absolvenţii primesc certificate de competenţă lingvistică. 

Anaida Glujdea Like

Am încercat puțin din toate meseriile, dar mereu am avut același scop: să ajut. Iar acum, ajut oamenii sa fie informați, sa fie la curent cu ultimele evenimente, chiar dacă sunt plăcute sau mai puțin plăcute. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Inedit » De ce vin turişti din China, Coreea sau Australia să înveţe limba română. Cursul costă 750 de euro