Antena Meniu Search
x

Animaţie: Ce întrebări va primi Dincă la detectorul de minciuni şi cum se va desfăşura testul

Gheorghe Dincă va fi conectat la detectorul de minciuni, iar un psiholog criminalist va formula şi-i va adresa întrebări cheie din cadrul anchetei.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 02.09.2019, 20:33

Vezi și

Gheorghe Dincă va fi conectat la detectorul de minciuni, iar un psiholog criminalist va formula şi-i va adresa întrebări cheie din cadrul anchetei.

Testarea cu poligraful este una deosebit de importantă pentru anchetă, pentru că dispozitivul înregistrează chiar şi cele mai mici reacţii sau emoţii pe care le-ar avea Dincă, în momentul în care îi sunt puse întrebările.

Cu toate acestea, rezultatul testului nu reprezintă o probă în instanţă, ci oferă anchetatorilor indicii importante în privinţa faptelor pe care Dincă le-ar fi comis.

Gheorghe Dincă va fi conectat la detectorul de minciuni

Gheorghe Dincă va fi dus la detectorul de minciuni. Modul probabil în care se va desfăşura testarea cu poligaful şi întrebările cheie pe care i le va adresa psihologul criminalist au fost expuse de jurnalista Sonia Simionov, în cadrul unei animaţii grafice.

Camera este de dimensiuni medii şi pereţii au o culoare semi-închisă. Un decor simplu care trebuie să creeze o stare de confort. Luminozitatea este difuză, plăcută şi tot procesul este înregistrat audio-video. Camera de luat vederi este încastrată în perete şi capitonată în culoare verde, pentru a nu produce stări de nervozitate nedorite. În mijloc sunt o masă şi două scaune. Pe masă stă sistemul de testare. Pe unul dintre scaune stă criminalistul psiholog, pe celălalt, faţă în faţă cu el, e Gheorghe Dincă. În tot acest timp, Dincă nu este păzit şi nu este legat.

Testul are 10 întrebări

Testul are 10 întrebări, iar răspunsurile sunt cu "da" sau "nu". Primele sunt de "control":

"Te numeşti Gheorghe Dincă? - Da!"

"Afară e zi? - Da!"

Următoarele patru întrebări ţin strict de anchetă, iar una dintre ele este şi cea mai importantă.

"Ai mai ucis alte persoane în afară de Alexandra şi Luiza?"

Ultimele trei întrebări arată reacţia celui testat şi sunt compuse din informaţii cunoscute de ambele părţi, cum ar fi:

"Ai participat la cercetările efectuate pe proprietatea ta?".

Gheorghe Dincă este programat să susţină testul poligraf în cursul zilei de mâine, 3 septembrie 2019, însă dacă anchetatorii consideră că nu sunt întrunite anumite condiţii, testul va fi reprogramat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Inedit » Animaţie: Ce întrebări va primi Dincă la detectorul de minciuni şi cum se va desfăşura testul