Antena Meniu Search
x

După nouă ani, poliția germană a reușit să rezolve un caz de spargere, cu ajutorul unui cârnat pe jumătate mâncat

Poliția germană a anunțat că a reușit să rezolve un caz de spargere petrecut cu nouă ani în urmă, prin identificarea ADN-ului făptașului lăsat pe o bucată de mezel. Astfel, autorul jafului este un bărbat arestat pentru crimă, în Franța.

de Redactia Observator

la 12.03.2021, 11:32

Proba obținută de poliția germană la locul faptei
Proba obținută de poliția germană la locul faptei - Nordrhein-Westfalen police
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Poliția din orașul Schwelm a declarat joi că ADN-ul identificat pe bucata de cârnat aparține unui cetățean albanez în vârstă de 30 de ani. Se pare că acesta a mușcatdin mezel în timpul spargerii din Gevelsberg, în martie 2012, lăsând resturile în urma sa, scrie The Guardian.

Oamenii legii au menționat că la data spargerii, modelul ADN nu a fost identificat în nicio bază de date de la acea vreme, însă comparațiile care se fac automat în bazele de date internaționale au condus, abia acum, la un suspect.

Citește și:

Conexiunea a fost făcută după ce poliția franceză a prelevat o probă ADN de la un bărbat implicat într-o crimă violentă, probă care se potrivea cu eșantionul obținut în urma spargerii din 2012.

Însă, soluționarea acestui caz a venit prea târziu având în vedere că fapta s-a prescris, între timp, ceea ce înseamnă că este puțin probabil ca suspectul să fie extrădat în Germania. Poliția din Schwelm a declarat că suspectul va rămâne liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » După nouă ani, poliția germană a reușit să rezolve un caz de spargere, cu ajutorul unui cârnat pe jumătate mâncat