Antena Meniu Search
x

Video Experiență inedită pentru turiștii din Maramureș. Muzeul Satului organizează șezători tradiționale pentru cei care vor să știe cum se coase o ie tradițională

Celebrele şezători din satele româneşti, despre care am auzit din poveştile bunicilor sau chiar ale străbunicilor, nu mai sunt doar nişte amintiri, ci obiceiuri readuse la viaţă după decenii întregi. Turiştii care ajung weekend-ul acesta la Muzeul Satului Maramureşean din Sighetu Marmaţiei pot învăţa cum se coase o cămaşă tradiţională sau cum se cioplesc celebrele porţi din lemn, cunoscute în toată lumea. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 02.07.2022, 15:32

Vezi și

Simona Vasiac, reporter Observator: "Am învățat să coasem în această zi, să coasem românește, mai bine spus. Am învățat care sunt tainele cioplitului în lemn, iar acum, în Maramureș a început socializarea, la această șezătoare organizată la Muzeul Satului."

"Turiștii care sunt în zonă trebuie să știe că gazdele că gazdele care îi primesc aici mai sunt la Muzeul Satului timp de aproximativ trei-patru ore. Dacă își doresc ca mâine să aibă parte de cântec, joc și voie bună sunt așteptați tot aici, la muzeul din Sighetul Marmaţiei."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Experiență inedită pentru turiștii din Maramureș. Muzeul Satului organizează șezători tradiționale pentru cei care vor să știe cum se coase o ie tradițională