Explicaţie ştiinţifică! De ce nu este bine să pui roşiile în frigider
Puţine persoane ştiu că roşiile nu se păstrează în frigider. Explicaţia dată de specialişti este simplă
Puţine persoane ştiu că roşiile nu se păstrează în frigider. Explicaţia dată de specialişti este simplă
Conform cercetătorilor, roşiile trebuie păstrate la căldură, pentru că într-un mediu rece sunt supuse unor modificări chimice, care duc la pierderea aromei şi schimbarea texturii, scrie Huffington Post.
Gustul roşiilor este oferit de compuşi volatili, iar mediul rece opreşte producerea acestora, distrugându-i pe cei existenţi. Singurul moment în care poţi ţine o roşie în frigider este atunci când este coaptă în totalitate şi nu vrei să o consumi imediat. Dacă o ţii afară atunci când este coaptă, o să se strice în câteva zile.
Citeşte şi Aşa ceva n-aţi mai auzit! Cum să scoţi 1.355 de roşii dintr-un răsad
Cea mai bună alegere pe care o poţi face este să mănânci roşia coaptă atunci când o cumperi.
Citeşte şi Consumul de fructe și legume crește apetitul pentru junk food
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰