Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Gustul copilăriei tale! NUCI UMPLUTE! Află care este SECRETUL rețetei care te întoarce în timp!

Gustați din savoarea copilăriei! Nucile umplute învie amintirile demult pierdute în timp!

de Redactia Observator

la 30.11.2015 , 18:30

Gustați din savoarea copilăriei! Nucile umplute învie amintirile demult pierdute în timp! 

Pentru cojile de nuci aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Articolul continuă după reclamă

2 pachete unt,

1 ou

200 g zahar pudra

150 g nuci macinate

2 pliculete zahar vanilat

500 g faina

3 linguri cacao

coaja rasa de portocala

1 praf de sare Pentru crema:

1 plic budinca de cacao

2 linguri faina

1/2 pachet margarina

3 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

resturile de blat de la cojile de nuci

250 g ciocolata de menaj

Trebuie să preparaţi prima dată compoziţia pentru cojile de nuci, iar apoi crema pe care o folosiţi pentru a le umple.  Frecaţi spumă untul cu zahărul pudra şi zahărul vanilat, adăugaţi şi nuca măcinată, oul, coajă de portocală, esenţă de rom şi sarea şi omogenizati totul foarte bine.

Amestecaţi făină și cacao, iar apoi adăugaţi-le la amestecul anterior. Din toate acestea framantati un aluat potrivit de tare din care luaţi cu mâna bucăţele şi le faceţi biluţe de mărimea unei boabe de cireaşa, biluţe pe care mai apoi le puneţi în formele speciale de nuci.

Prima rundă de coji va poate da de lucru, de aceea ungeti formă cu ulei şi o lăsaţi să se încingă bine înainte de a aşeza aluatul în ea pentru a obţine nişte coji bune. Înainte de fiecare rundă de coji, ungeți forma cu ulei.

După ce aţi terminat de preparat cojile, trebuie să vă ocupați de cremă. Pregătiţi budinca conform instrucţiunilor de pe plic, iar dacă dumneavoastră consideraţi că nu este suficient de groasă, mai puteţi adaugă puţină făină amestecată cu zahăr vanilat şi dizolvată în lapte, în timp ce fiebeti budincă. După ce luaţi budincă de pe foc, cât timp este încă caldă, adăugaţi margarină şi amestecaţi bine până se topeşte toată. Adăugaţi apoi şi ciocolată de menaj şi la fel amestecaţi până se topeşte şi daţi crema la rece.

La sfârşit, adăugaţi în crema resturile de blat de la coji şi puteţi să va apucaţi să umpleţi nucile.



Poftă bună! 

Sursa: retete-on-line.ro

Foto: cristina-cristinasworld.blogspot.ro/

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » Gustul copilăriei tale! NUCI UMPLUTE! Află care este SECRETUL rețetei care te întoarce în timp!