Antena Meniu Search
x

Video Honshu, "maimuţa zăpezilor" căutată cu drone în Scoţia, a fost capturată la 4 zile de la evadarea din Zoo

Joc de-a şoarecele şi pisica în Scoţia. O maimuţă, pe numele ei Honshu, a scăpat, duminică, dintr-o grădină zoologică. Poliţia animalelor i-a avertizat pe localnicii din nordul regiunii să-şi protejeze coşurile de gunoi şi să nu se apropie de maimuţă. Odiseea lui Honshu s-a încheiat joi, când poliţiştii l-au găsit într-o pădure aflată la aproape 10 kilometri de grădina zoologică. A fost văzută cu ajutorul unei drone, iar autorităţile au reuşit să-l tranchilizeze. Honshu va fi acum adus înapoi la familia sa din grădina zoologică.

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 12:47

Maimuţa Honshu, urmărită cu drone
Maimuţa Honshu, urmărită cu drone - Profimedia

După patru zile de urmărire care i-au ţinut pe britanici cu sufletul la gură, un macac japonez evadat dintr-un parc zoologic din Scoţia a fost capturat joi într-o grădină în care venise pentru a căuta surse de hrană, au anunţat reprezentanţii Highland Wildlife Park, citaţi de AFP.

Maimuţa Honshu, urmărită cu drone

Honshu, a cărui specie este cunoscută şi sub numele de "maimuţa zăpezilor", a fost urmărit cu ajutorul unor drone cu camere de termoviziune după ce reuşise să evadeze duminică seară din ţarcul său de la Highland Wildlife Park, situat în mijlocul munţilor şi pădurilor din Parcul Naţional Cairngorms, în nord-estul Scoţiei.

"După un apel telefonic primit la scurt timp după ora 10:00, paznicii şi echipa noastră de piloţi de drone s-au deplasat în grădina unei persoane unde maimuţa era pe punctul de a se hrăni dintr-un hrănitor pentru animale şi au reuşit să o captureze cu ajutorul unei săgeţi cu tranchilizant", a explicat într-un comunicat Keith Gilchrist, unul dintre managerii parcului zoologic.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tânărul macac urmează să fie examinat de un veterinar înainte de a se alătura celorlalţi masculi adolescenţi din grupul său, a precizat el. Honshu a fost reperat miercuri şi urmărit timp de 45 de minute cu ajutorul dronelor, dar s-a considerat că ar fi mai sigur să fie capturat în momentul în care el nu se mai afla într-un spaţiu deschis.

Royal Zoological Society of Scotland (RZSS) a dat asigurări că acest tânăr mascul nu constituia un pericol pentru oameni şi nici pentru animalele domestice, însă i-a sfătuit pe locuitorii din zonă să păstreze o distanţă sigură faţă de animalul evadat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » Honshu, "maimuţa zăpezilor" căutată cu drone în Scoţia, a fost capturată la 4 zile de la evadarea din Zoo