Antena Meniu Search
x

HOROSCOP! Cuplul ideal în funcție de zodie! Este magie pură!

Toată lumea îşi dă cu părerea care zodii sunt compatibile şi care nu. E uşor de observat că o Balanţă se va înţelege repede cu un Geamăn sau un Peşti şi un Scorpion…se vor simţi atraşi magnetic unul de celălalt. Există însă şi cupluri care după criteriile clasice, n-ar fi neapărat compatibile. Şi totuşi, ceva special le ţine împreună, uneori în ciuda neconcordanţelor evidente. Ne referim aici la un tip foarte special de cuplu, format între nativii celor două zodii având acelaşi guvernator.

 Toată lumea îşi dă cu părerea care zodii sunt compatibile şi care nu. E uşor de observat că o Balanţă se va înţelege repede cu un Geamăn sau un Peşti şi un Scorpion…se vor simţi atraşi magnetic unul de celălalt. Sau că Berbecii sunt exasperaţi de Raci, iar Fecioarele nu pot să suporte Săgetătorii.

Există însă şi cupluri care după criteriile clasice, n-ar fi neapărat compatibile. Şi totuşi, ceva special le ţine împreună, uneori în ciuda neconcordanţelor evidente. Ne referim aici la un tip foarte special de cuplu, format între nativii celor două zodii având acelaşi guvernator.

În astrologia tradiţională de dinaintea descoperirii planetelor transsaturniene, fiecare planetă guvernează două zodii: una cu aspectul său minus, receptiv, feminin şi una în aspectul său dinamic, emisiv, plus, masculin. Iar când nativi din aceste două zodii interacţionează, ceva magic se petrece: undeva, în adâncul sufletului lor, resimt întregirea a “ceva”. Ca şi cum celălalt îi aduce “jumătatea lipsă”. Nu la lumina zilei, nu dacă stau de vorbă. Nici măcar dacă fac dragoste. Ci undeva mult mai adânc, acolo unde nu poţi să spui decât: “Nu ştiu de ce îl iubesc… dar îl iubesc atât de mult!”

Cuplul Geamăn (Mercur plus) – Fecioară (Mercur minus)

Este adevărat, pentru calculata Fecioară Gemenii sunt prea libertini şi aerieni, iar Gemenii ar prefera un tovarăş de joacă ceva mai expansiv decât Fecioarele. Şi totuşi, dacă reuşeşsc să treacă de inconvenientele de suprafaţă, pot realiza un cuplu magic. Mai ales la nivel mental, unde e şef Mercur, fac o pereche grozavă.

Cuplul Taur (Venus minus) – Balanţă (Venus plus)

Posesivului Taur nu-i place că Blanţa este drăguţă cu toată lumea, iar Balanţa găseşte Taurul cam obtuz şi limitat doar la “ale sale”. Dacă se iubesc însă, mai ales în momentele de intimitate, vor putea să experimenteze cea mai completă stare de bucurie şi satisfacţie.

Cuplul Berbec (Marte plus) – Scorpion (Marte minus)

Îi pot separa concurenţa şi dorinţa de a se controla reciproc, dar dacă găsesc armonia de dincolo de asta pot forma un cuplu foarte pasional şi stabil. Important este să nu se descurajeze reciproc şi să aibă cât mai multe activităţi împreună.

Cuplul Săgetător (Jupiter plus) – Peşti (Jupiter minus)

Pentru ei e cel mai greu, dată fiind cuadratura care îi separă. Optimistul Săgetător e pus la grea încercare de emoţiile şi sensibilitatea Peştilor, iar Peştii pot fi descumpăniţi de dinamismul acestora. Dincolo de asta, este un “Ceva” care îi apropie şi se completează reciproc.

Cuplul Capricorn (Saturn minus) – Vărsător (Saturn plus)

Ai zice că un semn de Pământ serios şi pragmatic, cum e Capricornul, şi idealistul Vărsător nu ar avea prea multe în comun. Şi totuşi, între ei se poate stabili o armonie misterioasă care să-i facă unul dintre cele mai rezistente cupluri.

Cuplul Leu (Soare) – Rac (Lună)

Deşi este vorba despre două corpuri cereşti atât de diferite, în ezoterism sunt considerate ca polul plus (Soarele) şi minus (Luna) al aceleiaşi energii. Fireşte că Leul ar putea fi atras de o personalitate mai strălucitoare decât a sensibilului Rac, sau Racul s-ar putea simţi copleşit de Leu, dar paradoxal, pot forma un cuplu magic, în care să se completeze de minune, la fel cum zodiile lor sunt considerate Tatăl, respectiv Mama zodiacului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » HOROSCOP! Cuplul ideal în funcție de zodie! Este magie pură!