Antena Meniu Search
x

Identitatea criminalului ”Zodiac Killer”, care ar fi ucis 37 de oameni, dezvăluită de un grup de anchetatori din SUA. Răspunsul FBI

Un grup independent de anchetatori care a lucrat pentru poliţia americană, ”Case Breakers”, susţine că a rezolvat misterul criminalului în serie cunoscut sub numele ”Zodiac Killer”. Bărbatul ar fi murit în 2018, însă ancheta oficială cu privire la aceste fapte comise în urmă cu 53 de ani continuă.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 18:11

Portretul-robot al criminalului în serie cunoscut sub numele ”Zodiac Killer”
Portretul-robot al criminalului în serie cunoscut sub numele ”Zodiac Killer” - Profimedia

Criminalul în serie ”Zodiac Killer” a revendicat 37 de omucideri comise în California, însă majoritatea nu au putut fi legate de el, iar mulţi l-au acuzat de faptul că a vrut să rămână în centrul atenţiei, pentru a obţine glorie medicatică, relatează CNN, potrivit news.ro.

Cine este Zodiac Killer, criminalul care ar fi ucis 37 de oameni

”Case Breakers”, o echipă de aproximativ 40 de anchetatori din cadrul forţelor de ordine, a anunţat că l-a identificat pe criminalul în serie pe baza unor noi probe fizice şi medico-legale şi a unor informaţii provenind de la martori oculari. Potrivit acestora, criminalul se numea Gary Francis Poste şi a murit în 2018.

Anchetatorii au obţinut filme fotografice găsite în camera obscură a celui pe care-l suspectează că ar fi fost, de fapt, criminalul în serie.  Apoi, au confruntat dovezile cu portretul-robot al lui ”Zodiac Killer”.

Departamentul de Poliţie din San Francisco (SFPD) a declarat că ancheta rămâne în continuare deschisă. Poliţia Federală Americană (FBI), care a susţinut forţele locale de poliţie în cadrul anchetei, nu a recunoscut nici ea acuzaţiile anchetatorilor independenţi. ”Nu avem nicio informaţie nouă, pentru moment”, au declarat autorităţile federale. Însă unul dintre elementele avansate de către Case Breakers - şi anume o cicatrice pe frunte - pare un element fiabil pentru autorităţi.

Informaticianul David Oranchak, care a participat la descifrarea unuia dintre mesajele codate lăsate de autorul crimelor în serie, declară că nu este convins. ”Sunt absolut sigur că am soluţionat acest mister”, declară, la rândul său, pentru ziarul San Francisco Chronicle, un membru al Case Breakers, Tom Colbert, care precizează că lucrează de zece ani, împreună cu echipa sa, la cazuri nesoluţionate (”cold cases”).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Identitatea criminalului ”Zodiac Killer”, care ar fi ucis 37 de oameni, dezvăluită de un grup de anchetatori din SUA. Răspunsul FBI