Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Implantul dentar în anul 2018 - Ce trebuie să știi?

de Redactia Observator

la 26.02.2018 , 15:45

Implantul dentar în anul 2018 - Ce trebuie să știi? - innovastom.ru

Dacă te confrunți cu un dinte lipsă sau mai mulți, implantul dentar este o soluție excelentă și de lungă durată care îți oferă un zâmbet plin de încredere, dar îți asigură și o calitate crescută a vieții de zi cu zi. Trebuie să ținem cont că vorbirea și masticația sunt activități pe care le facem de mai multe ori pe zi. Prin urmare, o soluție durabilă care să funcționeze asemeni unui dinte natural este exact ceea ce ai nevoie.

Multe persoane se tem de procedura implantului dentar, deoarece consideră că este o operație complexă și dureroasă. Adevărul este chiar la polul opus, este o procedură relativ simplă cu maxim de beneficii. Implantul dentar  te ajută să ai dinți care se comportă asemeni celor naturali, nu provoacă leziuni osoase, astfel că devine o soluție net superioară protezei sau coroanei dentare. Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre un implant dentar.

Desfășurarea procesului

Articolul continuă după reclamă

Atunci când intră în discuție o intervenție chirurgicală, prima preocupare a pacientului este să afle nivelul de durere la care va fi expus. Din fericire, astăzi nu mai poate fi vorba de durere, ci de o procedură confortabilă cu ajutorul anesteziei locale sau a sedării  intravenoase.

Dacă sunt înlocuiți dinții irecuperabili, medicul dentist va trebui mai întâi să îi extragă pe aceștia. Apoi, poate fi nevoie de o adiție osoasă, în cazul în care osul maxilar sau mandibular nu este suficient pentru a asigura o stabilitate corespunzatoare a implantului. Chiar dacă poate suna înfricoșător, această adiție osoasă este o procedură de rutină care duce la îngroșarea osului din jurul implantului, asigurând o stabilitate pe termen lung.

Medicul stomatolog va insera implantul (din titan); de reținut că datorită anesteziei nu vei simți nimic. Incizia va fi închisă. Acest implant din titan are rolul de rădăcină pentru dintele artificial pe care urmează să îl primești.

De la inserarea implantului este necesar să treacă câteva luni pentru ca acesta să se integreze în maxilar, proces numit osteointegrare. Acesta conferă implantului o bază solidă pentru un dinte artificial (coroana).

Dupa ce s-a încheiat procesul de osteointegrare, medicul dentist va atașa un bont proteic (se folosește anestezia locală), o structură care conectează dintele artificial cu implantul. Apoi va fi plasată o coroană temporară, timp în care se realizează cea permanentă care este facută după modelul dinților tăi, perfect atât din punct de vedere estetic cât și funcțional.

De reținut și:

Cabinetele stomatologice de top lucrează cu furnizori de implanturi dentare, de talie mondială. Activitatea acestora este dedicată pentru a veni cu cele mai bune soluții pentru pacienți, dar si pentru medicii stomatologi.

Datorită tehnologiei avansate, implantul este inserat ușor, adaptarea cu osul maxilarului se realizează mult mai repede, în plus, chiar și cazurile aparent dificile își găsesc rezolvarea. Câteva nume de implanturi dentare inovatoare sunt: implantul Nobel Biocare, implantul MegaGen, implantul Straumann sau MIS.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Implantul dentar în anul 2018 - Ce trebuie să știi?