Video Îngheţată Dubai, cu aromă de muştar sau gust de mucenici. Sortimentele pentru care se stă la cozi imense la gelaterii
Îngheţata bate inflaţia. În ciuda scumpirilor, vânzările merg ca pe roate. La multe gelaterii, oamenii stau la coadă zeci de minute pentru a cumpăra desertul favorit, iar cer mai muţi vor îngheţată artizanală, făcută cu ingrediente de calitate. Gelateriile se reinventează şi vin cu tot felul de arome noi. Cum ar fi îngheţata Dubai, îngheţata de muştar sau cea cu gust de mucenici.
Cremoasă, rece şi cu tot mai multe arome, îngheţata devine desertul favorit al multora, pe măsură ce se face din ce în ce mai cald afară.
Gelateriile sunt pline. Ba chiar oamenii stau la coadă câte jumătate de oră pentru a-şi lua cornetul sau paharul poftit.
- Reporter: Ce îngheţată v-aţi cumpărat astăzi?
- Client: Cea cu caramel sărat.
- Reporter: E preferata dvs?
- Client: Da! Dacă chiar vreau o îngheţată, trebuie să stau la coadă.
- Reporter: Pentru acest pahar cât aţi dat?
- Client: 33 de lei.
Îngheţata topeşte inflaţia
Preţurile sunt mai mari, în medie, cu 15% faţă de anul trecut. Dar chiar şi aşa, vânzările tot cresc. "Pe o singură gelaterie se ajunge chiar la o mie de cornete într-o singură zi. Vânzările cresc cu aproximativ 50%", spune Sorin Mîzgă, manager gelaterie.
Vedeta acestei veri este îngheţata Dubai. Cam aşa arată. Are ciocolată albă, fistic şi cataif. Iar pe lângă asta, clienţii caută şi alte arome."Aromele mai fructate, căpşuni, mango, pepene galben, ba chiar şi lămâie. Aromele mai inedite, iaurt cu mango şi fructul pasiunii, cocosul se cere. O cupă de îngheţată 14 lei. Iar două cupe 23", adaugă Sorin Mîzgă, manager gelaterie.
Iar gelateriile se adaptează gusturilor şi curioziţii şi fac combinaţii de neimaginat: "A fost 1 Mai şi muştarul este foarte solicitat şi am zis să fac o îngheţată de muştar. Ca să meargă cu mici. Ca ingrediente avem lapte, zahăr şi muştarul, bineînţeles".
"Avem şi lavandă, whisky, cafea, sorbeturi fără zahăr. Adică îngheţată de mango, fructul pasiunii, lămâie şi ghimbir. Am făcut şi îngheţată de orez cu lapte. Şi de mucenici. Sunt foarte mulţi curioşi care vor să încerce produsele noastre", spune Ramona Cristea, proprietar gelaterie.
Consumul de îngheţată tot creşte. Datele statistice arată că un român mănâncă în medie două kilograme de îngheţată pe an.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰