Antena Meniu Search
x

Video Investiţie de milioane de lei la Galaţi. Autorităţile vor să construiască o pistă modernă de biciclete, dotată cu pasaje și poduri, rasteluri și iluminat public

Proiect inedit în Galaţi. Judeţul va avea o pistă modernă de biciclete, dotată cu pasaje și poduri, rasteluri și iluminat public. Pista se va întinde pe mai bine de 30 de kilometri şi va trece prin mai multe sate din nordul judeţului. 

de Adrian Obreja

la 21.10.2022, 07:51

Vezi și

Aici e Lacul Vânători. De aici va pleca această pistă de biciclete. Satul Costi, satul Vânători, apoi Odaia Manolache, după care va ajunge undeva în această zonă, chiar la Pădurea Gârboavele.

Iar din Odaia Manolache, pista se va birfuca către comuna Smârdău. 

Adrian Obreja: reporter Observator: Cea mai mare parte a pistei, lungă de 30 de kilometri, va trece efectiv prin câmp şi va uni mai multe sate de aici, din nordul Galaţiului. 

Pentru realizarea ei, Consiliul Județean Galați a preluat mai multe terenuri ce aparţin comunei Vânători şi va investi, în total, peste 22 de milioane de lei.

Pe acelaşi subiect

Pistă modernă pentru biciclişti, în Galaţi

Ionuț Negru - purtător de cuvânt CJ Galați:  Este un proiect despre care vă spuneam că înseamnă amenajarea de la zero a unei piste de  biciclete. Cu tot ce ce presupune două piste de circulaţie, profilarea drumului, iluminatul public,  rasteluri pentru biciclete, pasaje și poduri, de mici dimensiuni e adevărat.  Acolo unde relieful impune acest lucru, sisteme de scurgere a apelor pluviale, echipamente de protecție. 

Cei care locuiesc în satele prin care va trece moderna pistă de biciclete sunt încântaţi de ideea autorităţilor.

Localnici: E foarte bine dacă fac asta. E bine, e bine venit. 

E excelentă. E Excelentă ideea să o facă. Pentru că se mai duce lumea cu bicicletele. Copii, mămici se duc toţi cu bicicletele. 

Reporter: Va fi utilă o astfel de pistă?

Localnici Ar trebui. Sunt maşini. Mergi pe margine şi te loveşte o maşină.

- Te duci acolo, la magazin. Doar nu te duci pe jos. Vrei să ajungi mai repede acasă. 

Proiectul va fi realizat cu fonduri europene, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Inedit » Investiţie de milioane de lei la Galaţi. Autorităţile vor să construiască o pistă modernă de biciclete, dotată cu pasaje și poduri, rasteluri și iluminat public