Antena Meniu Search
x

Video La Paris se va putea înota în Sena din 2025, după 100 de ani în care acest lucru a fost interzis

Pentru prima dată în ultimii 100 de ani, turiştii şi localnicii din Paris vor putea să înoate în Sena. Autorităţile pregătesc zone special delimitate, în care vor exista vestiare şi duşuri. Startul va fi dat, însă, abia în 2025. Până atunci, fluviul trebuie ecologizat. Înotul a fost interzis în 1923 din cauza poluării apei şi a canalizării proaste, care deversează dejecţii în Sena când plouă prea mult. 

de Redactia Observator

la 10.07.2023, 22:28

Vezi și

La Paris, locuitorii şi turiştii vor putea înota din nou în Sena din 2025, pentru prima dată în peste 100 de ani, a anunţat duminică primarul Anne Hidalgo, relatează dpa. Ea a menţionat cele trei situri care vor fi deschise publicului, un centru acvatic deja parţial în uz, precum şi încă două centre de înot, în apropiere de Turnul Eiffel.

La Paris se va putea înota în Sena

Zonele pentru înot vor fi delimitate cu balize şi accesibile prin intermediul unui dig. Vor fi instalate vestiare şi duşuri, a anunţat primăria. Înotatul în Sena este o dorinţă de lungă durată a parizienilor. În 1900, când Jocurile Olimpice au avut loc pentru prima dată la Paris, competiţiile de înot au fost organizate în Sena.

Înotul în fluviu a fost interzis oficial în 1923 din cauza calităţii necorespunzătoare a apei în oraş, dar a mai fost practicat până la începutul anilor '60. Proiectul a primit acum un impuls datorită Jocurilor Olimpice din 2024 care vor avea loc la Paris. Unele dintre competiţiile de înot vor avea loc loc în Sena.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Inedit » La Paris se va putea înota în Sena din 2025, după 100 de ani în care acest lucru a fost interzis