Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un lac din zona dezastrului nuclear de la Kîștîm a devenit destinație exotică pentru influencerițele din Rusia

Cu restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, influencerițele din Rusia caută destinații în propria țară, în căutarea fotografiei perfecte. Iar unele, mai îndrăznețe, s-au pozat chiar lângă un lac din zona în care a avut loc dezastrul nuclear de la Kîștîm, din 1957.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.05.2021, 18:29

Supranumit "Bali al Uralilor", lacul arată foarte bine în poze, însă o baie nu este deloc recomandată. Culoarea azur ce fură privirile se datorează unor substanțe chimice periculoase, rezultate în urma reacției dintre caolin (o rocă folosită pentru producerea ceramicii) și apă. Însă pericolul nu pare a-i speria pe localnici, zona fiind chiar recomandată de un site regional ca fiind de top pentru turiști.

Aproape de zona în care a avut loc accidentul nuclear din 1957 

Potrivit Russia Today, deși a intrat în atenția publicului recent, lacul este bine cunoscut în zonă. În 2011 proprietarii de cariere au încetat să mai pompeze apă, rezultând inundații care au dus la actuala culoare a acumulării. "Deși sunt multe lacuri pe lângă Kîștîm, mulți oameni preferă să vină aici. De fapt, accesul în cariere e interzis. Și nu e sigur aici. Dar proprietarii trec cu vederea", a declarat Alina Shmarina, șefa Centrului pentru Dezvoltarea Turismului din Kîștîm, pentru Komsomolskaia Pravda.

În anii '50, orașul Kîștîm a fost centrul unui accident nuclear periculos, însă mai puțin cunoscut publicului larg. Circa 10.000 de persoane au fost evacuate, în ceea ce este considerat a fi al treilea dezastru nuclear ca amploare după Cernobîl și Fukushima.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Un lac din zona dezastrului nuclear de la Kîștîm a devenit destinație exotică pentru influencerițele din Rusia