Leguma care previne mahmureala şi protejează ficatul de alcool
Consumul de alcool este responsabil de apariţia mahmurelilor şi poate duce până la stresul oxidativ al ficatului
Consumul de alcool este responsabil de apariţia mahmurelilor şi poate duce până la stresul oxidativ al ficatului
Cercetătorii de la Institutul pentru Ştiinţe Medicale şi de la Universitatea Jeju au descoperit că mineralele şi aminoacizii din sparanghel previn apariţia mahmurelilor şi protejează ficatul de toxine. Studiul acestora a mai arătat că frunzele de sparanghel au un conţinut mai mare de aminoacizi şi de minerale decât lăstarii, ceea ce înseamnă că frunzele sunt mai eficiente în protejarea ficatului de efectele dăunătoare ale alcoolului, prevenind astfel şi mahmureala.
Leguma este folosită pe scară largă ca „medicament naturist”, despre care se crede că are și efecte împotriva cancerului. În aceeași măsură, sparanghelul funcţionează ca un diuretic şi combate inflamaţiile.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰