Antena Meniu Search
x

„LISTA-NEAGRĂ” : CINCI lucruri de care se plâng cel mai des bărbaţii CĂSĂTORIȚI

Care sunt cel mai des întâlnite "plângeri" ale soţilor? Consilierii de cuplu au făcut recent o trecere în revistă a celor mai invocate motive de care se plâng bărbații deja „luați”

Care sunt cel mai des întâlnite "plângeri" ale soţilor? Consilierii de cuplu au făcut recent o trecere în revistă a celor mai invocate motive de care se plâng bărbații deja „luați”.

Iată, aşadar, şase lucruri de care bărbaţii căsătoriţi se arată nemulţumiţi de cele mai multe ori:

1. Soţia mea se aşteaptă ca eu să îi citesc gândurile - Bărbaţii se plâng deseori de faptul că partenerele lor se aşteaptă ca ei să ştie exact ce gândesc sau simt ele. Lucru nu tocmai corect pentru ei, explică psihologul Marcia Naomi Berger. "Este foarte greşit ca femeile să presupună 'partenerul meu ar trebui să ştie ce simt şi ce vreau. Nu ar trebui să fie nevoie să îi spun eu'. Soţiile ar trebui să fie foarte sincere şi directe cu bărbaţii de lângă ele, iar ei ar trebui să le încurajeze să facă asta, încurajându-le să spună exact ce îşi doresc", a explicat Berger.

2. Discuţiile în contradictoriu care durează până târziu în noapte - Poate că nu pare o problemă serioasă, dar, de fapt, este un lucru care îi deranjează pe mulţi bărbaţi, susţine psihologul de cuplu Elisabeth J. LaMotte. "Deseori, din perspectiva femeii, un anumit subiect pare atât de important, încât ea pur şi simplu nu poate să adoarmă până nu discută totul în detaliu. Dar pentru mulţi bărbaţi, acele ore sunt cele mai puţin plăcute sau potrivite pentru discuţii. Vor simţi că oboseala şi nevoia lor de a dormi sunt neglijate de soţii", a subliniat specialistul. Aşadar, alegeţi cu atenţie momentele când vreţi să purtaţi o discuţie serioasă, mai adaugă LaMotte.

3. Nu mă apreciază - Mulţi dintre bărbaţii care ajung în cabinetul unui psiholog sau al unui consilier de mariaj se plâng că nu se simt cu adevărat apreciaţi de soţiile lor. "Problema este că, multe femei cred că dacă le arată soţilor că îi apreciază prea mult, atunci aceştia vor înceta să se 'lupte' să îşi demonstreze calităţile. În realitate, este invers. Bărbaţii se simt foarte energizaţi atunci când ştiu că soţiile lor îi apreciază", a explicat psihoterapeutul M. Gary-Neuman.

4. Nu mă susţine în faţa copiilor - Dacă vrei să nu-ţi derutezi copii, fii în aceeaşi echipă cu partenerul tău, sfătuiesc specialiştii. Aşadar, dacă tata spune, spre exemplu, că cel mic nu are voie bomboane, nu e indicat ca mama să-i ofere, totuşi, câteva pe furiş. "Cuplurile trebuie să se susţină unul pe celălalt în faţa copiilor şi să vorbească unul cu celălalt înainte, pentru a stabili un plan de comun acord în ceea ce priveşte disciplina celor mici", mai spune Berger.

5. Nu mai este interesată de sex - Pentru unele soţii, sexul nu este neapărat o prioritate. Total greşit, avertizează specialiştii. "Cea mai mare plângere a bărbaţilor nu este despre cât de satisfăcător este sexul cu soţia, ci că ei simt că nu este suficient", a explicat Neuman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » „LISTA-NEAGRĂ” : CINCI lucruri de care se plâng cel mai des bărbaţii CĂSĂTORIȚI