Antena Meniu Search
x

Oraşele din România, transformate de luminile aprinse de sărbători

Unul mai strălucitor decât altul, oraşele României concurează în această perioadă pentru titlul de capitala luminilor. Decorate ca-n poveşti, cu milioane de beculeţe şi ghirlande, toate se întrec în idei inedite.

de Redactia Observator

la 09.12.2019, 21:54

Vezi și

Unul mai strălucitor decât altul, oraşele României concurează în această perioadă pentru titlul de capitala luminilor. Decorate ca-n poveşti, cu milioane de beculeţe şi ghirlande, toate se întrec în idei inedite. Unele au fost împodobite cu ornamente muzicale, iar altele cu decoraţiuni inspirate din folclorul românesc.

Sub miile de lumini, arborii îngheţaţi sclipesc ca într-un basm de iarnă. Pentru cei 100 de kilometri de şiruri luminoase din Cluj-Napoca, Primăria a cheltuit două milioane de lei.

Împodobită şi ea de sărbătoare, Oradea îi face concurenţă. Oraşul a fost decorat cu 14 kilometri de ghirlande şi 300 de brăduţi, fulgi de nea, steluţe şi arcade luminoase. Firma care asigură iluminatul în oraş le-a cumpărat, iar Primăria va plăti doar factura la curent, care se ridică la 50.000 de lei.

Chiar şi străinii sunt fascinaţi. Sunt atât de multe lumini cum nu găseşti nici în "Ţara lui Moş Crăciun".

Privită de sus, aleea pietonală din Hunedoara pare o pistă de avion. Oamenii ies la plimbare pe sub stelele care sclipesc în ritmul muzicii.

Anul acesta, tot mai multe oraşe s-au întrecut în decoraţiuni spectaculoase. Premiul pentru popularitate merge însă la Galaţi. Oraşul a fost decorat cu ornamente inspirate din folclor.

O publicaţie din Franţa a alcătuit un top al oraşelor din România care merită vizitate de sărbători. Pe primul loc este Sibiul, al cărui târg de Crăciun rivalizează cu cele din Viena sau Praga. Este urmat de Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea şi Timişoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Oraşele din România, transformate de luminile aprinse de sărbători