Antena Meniu Search
x

MARE GRIJĂ! Micul dejun care te omoară

Cei care mănânc anumite produse la micul dejun riscă extrem: o asemenea alimentație le mărește șansele de a se îmbolnăvi de boli grave

Cei care mănânc anumite produse la micul dejun riscă extrem: o asemenea alimentație le mărește șansele de a se îmbolnăvi de boli grave

Dacă mănânci regulat mezeluri prăjite, precum cârnaţii, şunca de porc şi alte mezeluri preparate din carne roşie riști foarte mult: o asemenea alimentaţie măreşte şansele de îmbolnăvire cu cancer.

Proteinele şi fierul din carnea roşie se pot lega chimic, dând naştere unor substanţe nocive. Unele persone au o capacitate mai scăzută (din cauze genetice) de a remedia efectele negative ale acestor compuşi în organism, iar aceşti oameni prezintă un risc mare de a se îmbolnăvi de cancer.

Oamenii de știință atrag atenția asupra riscului crescut de cancer al plămânilor, al intestinului şi al vezicii urinare în rândul celor care mănâncă mari cantităţi de mezeluri (preparate obţinute din carne conservată prin metode ce includ sărarea, afumarea şi tratarea cu nitraţi şi nitriţi). Ca urmare, specialiştii recomandă tuturor să limiteze consumul acestor alimente. De asemenea, prăjirea şi frigerea mezelurilor sunt riscante, dat fiind că temperatura ridicată transformă zaharurile şi aminoacizii din ţesutul muscular (carne) în compuşi cancerigeni.

Organizaţia World Cancer Research Fund a avertizat că un consum de numai aproximativ 500 g carne roşie pe săptămână măreşte şansele apariţiei cancerului de intestin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » MARE GRIJĂ! Micul dejun care te omoară