Antena Meniu Search
x

Medicii au fost ȘOCAȚI și au început să ia notițe. Ce se întâmplă dacă îți prinzi lobul urechii într-un CÂRLIG DE RUFE

Reflexoterapia ne învață multe lucruri, iar unul dintre acestea este că, atunci când simțim o durere într-o zonă a corpului, cel mai bun leac este… durerea

Reflexoterapia ne învață multe lucruri, iar unul dintre acestea este că, atunci când simțim o durere într-o zonă a corpului, cel mai bun leac este… durerea.

Cui pe cui scoate este o vorbă din popor, dar și principiul reflexoterapiei, metodă practicată de terapeuți pentru a vindeca multe dintre probleme. Și, cum pe ureche găsim o mică hartă a întregului organism, cu un simplu cârlig prins în zona care corespunde unui organ ce ne doare, putem să scăpăm de neplăcuta afecțiune.

Phil Mutz laudă efectele acestei tehnici practicate în China și Egiptul antic, argumentând că presiunea aplicată pe anumite puncte ale urechii ne poate lua durerea cu mâna.

1. Umeri spate

Este locul care face legătura cu zona umerilor și a spatelui. Mutz recomandă ca acest procedeu să fie încercat de mai multe ori pe zi, pentru un rezultat optim. Cârligul se ține timp de un minut.

2. Organe interne

Dacă este o durere persistentă în zona abdominală trebuie să consultați unrgent un medic, însă, pentru a scădea intensitatea disconfortului, puneți cârligul în zona indicată la nr. 2.

3. Articulații

Partea din mijloc a urechii corespunde articulațiilor, iar ori de câte ori simțiți durerea, cârligul trebuie aplicat pe regiunea din mijloc a urechii, informează unica.ro.

4. Gât și sinusuri

Ai răcit iar și nu prea vrei să iei medicamente de data aceasta. Aplicarea presiunii pe zona indicată, în regiunea inferioară a urechii externe, te va ajuta să reduci tensiunea din sinusuri.

5. Digestie

Problemele mici de digestie se remediază, susține Mutz, punând cârligul puțin deasupra locului unde aveți piercingul pentru cercei.

6. Cap și inimă

Regiunea cea mai de la bază a urechii externe corespunde, conform lui Mutz, capului și inimii. Dacă presați cu ajutorul cârligului această zonă vă veți simți mai bine. Este un plus dacă practicați sport și mergeți la sală, pentru că și acolo puteți să vă prindeți cârligul de la banda de alergat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Medicii au fost ȘOCAȚI și au început să ia notițe. Ce se întâmplă dacă îți prinzi lobul urechii într-un CÂRLIG DE RUFE