Antena Meniu Search
x

Micii de Obor, în topul celor mai bune preparate de stradă din lume

Micul românesc a intrat în topul celor mai bune preparate de stradă din lume. Faimoşi sunt mai ales mititeii vânduţi în Piaţa Obor, care chiar au început să atragă turişti într-o zonă ignorată până acum.

Vezi și

Micul românesc a intrat în topul celor mai bune preparate de stradă din lume. Faimoşi sunt mai ales mititeii vânduţi în Piaţa Obor, care chiar au început să atragă turişti într-o zonă ignorată până acum. Pentru gustul lor inconfundabil, clienţii stau la coadă şi zeci de minute.

După spusele celor care stau la coadă pentru un mic de Obor, bucătarii au nimerit reţeta perfectă. 

Au de toate! Tot ce e mai bun. Adică, e un mic mai deosebit, la Obor aici! ! Nu ştiu de ce, dar e mai deosebit, o spun cei ce i-au gustat.

Gustul micilor a transformat piaţa Obor în obiectiv turistic. Ghizii aduc aici străini, ca să încerce cel mai faimos preparat al românilor. 

Reporterul Observator s-a aşezat la rând ca să vadă dacă micul de Obor merită 15 minute de aşteptare. A fost, însă, prea optimist cu timpul de aşteptare. A ajuns să guste renumiţii mici abia după aproape trei sferturi de oră de stat la coadă şi cu burta lipită de spate de foame

Micii de la Obor au ajuns să fie incluşi chiar şi în topul celor mai bune preparate de stradă din lume, alături de burgerii americani şi pizza din Napoli. 

Un mic conţine 60 de grame de carne tocată şi condimente. Reţeta tradiţională datează din 1902, iar românii consumă, în medie, 440 de milioane de mititei anual. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Micii de Obor, în topul celor mai bune preparate de stradă din lume