Antena Meniu Search
x

Răsăritul pe plajă, momentul cel mai vânat de turiști pe litoral

La malul mării, cele mai frumoase amintiri se scriu la răsărit şi nu se şterg niciodată. Este o stare de spirit pe care trebuie s-o trăieşti măcar o dată în viaţă, spun turiştii, care se strâng cu sutele pe nisip în fiecare dimineaţă, să admire soarele ieşind din mare.

Vezi și

La malul mării, cele mai frumoase amintiri se scriu la răsărit şi nu se şterg niciodată. Este o stare de spirit pe care trebuie s-o trăieşti măcar o dată în viaţă, spun turiştii, care se strâng cu sutele pe nisip în fiecare dimineaţă, să admire soarele ieşind din mare. Iar ştiinţa o confirmă: cei care privesc regulat răsăritul au un risc scăzut de depresie şi un metabolism mai puternic. 

Primele raze care străpung orizontul învăluie într-o lumină roşiatică marea şi cerul. Cuprinşi de vraja acestui moment, doi tineri se sărută în valuri.

Alte câteva sute admiră spectacolul de pe plaja din Costineşti. Este momentul celor mai frumoase poze şi a celor mai frumoase poveşti de vacanţă. 

Laura Sand, fotograf: "Sunt poveştile de iubire, sunt poveştile de început, primele amintiri, prima dată când pleci singur de acasă, prima dată când nu te trezeşti la răsărit, prima dată când te culci la răsărit."

Şi momentul în care legi noi prietenii. 

"Am cunoscut nişte băieţi din Bucureşti, noi suntem din Baia Mare, cu care am văzut răsăritul. A fost foarte fain. Am făcut baie, a fost foarte rece apa. Nu ştiu dacă sunt neapărat cuvinte să descrii răsăritul. Este o stare de spirit. Linişte, libertate, adică să vezi marea şi nimic în faţă decât cerul şi libertatea", spune Renata. 

O tânără şi-a cunoscut fostul soţ la răsărit şi preţuieşte şi acum amintirea momentului care i-a schimbat viaţa.

Ioana David, turistă: "Pe un ponton. Îmi aduc aminte că eram cu o dacie atunci şi am ascultat muzică până dimineaţa la ora 6 şi jumătate-şapte, cred, până s-a terminat bateria la maşină şi era să cădem în apă."

Răsăritul a devenit obiectiv turistic pentru cei care, după o săptămână obositoare, dau o fugă la mare să se încarce cu energie. Chiar şi pentru câteva clipe de magie, spun că merită să bată drumul de sute de kilometri. 

Nici turiştii care petrec pe litoral un sejur întreg nu ratează răsăritul. Măcar o dată, se trezesc înainte să se lumineze, ca să fie pe plajă la ora 5 şi jumătate, atunci când soarele iese din mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Răsăritul pe plajă, momentul cel mai vânat de turiști pe litoral