Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mociriţa a răsunat la Hanoi, la peste 15.000 km depărtare. Pentru prima dată, o orchestră simfonică de la noi a concertat pe o mare scenă din Vietnam

Nu vorbim aceeaşi limbă, dar muzica ne-a unit. Pentru prima dată, o orchestră simfonică de la noi a concertat pe o mare scenă din îndepărtatul Vietnam. Totul a plecat de la o vietnameză îndrăgostită de ţara noastră din vremea când studia la noi. Spre surprinderea lor, muzicienii români au găsit în Vietnam o mulţime de oameni care au rămas pentru toată viaţa legaţi de ţara noastră. 

de Redactia Observator

la 20.11.2022 , 11:54

Una dintre cele mai vechi melodii tradiţionale româneşti, Mociriţa, răsună pe una dintre cele mai importate scene din Vietnam. S-a întâmplat la Hanoi, la peste 15 mii de kilometri depărtare de ţară. 

Sunt foarte fericită că Orchestra din Bucureşti e la Hanoi. Vă mulţumesc! 

Ea este Xuan Dinh. Omul care a ţinut cu tot sufletul ca Orchestra Simfonică București să fie oaspete special în cel mai important festival muzical din tara ei. 

Vezi și

Cătălin Opriţoiu, Orchestra Simfonică Bucureşti: Organizatoarea acestui eveniment este o vietnameză cu suflet de româncă, pentru că este o vietnameză care a studiat în România și a făcut doctoratul în România și a rămas extrem de legată de România.

Au cucerit Vitnamul cu limba românească

De altfel, România a rămas, se pare, în inima multor vietnamezi care şi-au luat imediat bilet la concert, dar au vrut să îi şi întâlnească pe muzicieni. Măcar pentru a-şi mai exersa limba română.

Ho Quang Loi, preşedinte Asociaţia de Prietenie Vietnam-România: Am uitat mult româneşte, dar România toată e în inima mea. Iubesc România şi poporul român aşa că aţi venit aici, fiţi bine veniţi! Foarte bine că aţi venit in Hanoi, în Vietnam. 

Cătălin Opriţoiu, Orchestra Simfonică Bucureşti: Am avut surpriza să îl găsim pe președintele Asociației româno-vietnameze, un domn care a studiat la Politehnică, în România, acum 45 de ani. A plecat de 45 de ani din România și, totuși, vorbea romanește impecabil. A zis că până la moarte el va păstra România în suflet, că este o perioada din viața lui pe care n-o va uita niciodată.

Premieră atât pentru România, cât și pentru Vietnam  

Cristina Romilă, Ambasador Republica Socialistă Vietnam: E chiar prima orchestră europeană care vine in Vietnam în ultimii 10 ani, așa că este mai mult decât o bucurie, este o onoare și este un privilegiu pentru ambasada noastră și pentru publicul vietnamez.  

Pentru că aceasta e, de fapt, misiunea artiştilor. Să facă arta lor cunoscută peste mări şi ţări şi, în felul acesta, lumea întreagă să afle, prin ei, cine e România. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Inedit » Mociriţa a răsunat la Hanoi, la peste 15.000 km depărtare. Pentru prima dată, o orchestră simfonică de la noi a concertat pe o mare scenă din Vietnam