Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nimeni nu știe! Șapte lucruri INEDITE despre CEAI! Descoperirea lui a fost IDENTICĂ cu cea a GRAVITAȚIEI

Toată lumea știe să prepare un ceai, cum toată lumea știe să îl bea. Și cum este sezonul rece, cu siguranță în fiecare seară stați înveliți sub pătură cu o cană în mână, sorbind din băutura magică.

de Redactia Observator

la 11.12.2015 , 09:42

 Toată lumea știe să prepare un ceai, cum toată lumea știe să îl bea. Și cum este sezonul rece, cu siguranță în fiecare seară stați înveliți sub pătură cu o cană în mână, sorbind din băutura magică. Însă, cu singuranță, niciodată nu v-ați gândit cum a fost descoperit!

1.Toate derivatele ceaiului se obțin din aceeași plantă, numită Camellia Sinensis. Această frunză de ceai este punctul de pornire a sutelor de sortimente, fiind influențată de zona în care crește, clima sau alte condiții meteo sezoniere.

2. Legenda spune că planta din care se face ceaiul a fost descoperită de împăratul chinez Shan Nong, care aștepta să i se fiarbă apa sub un copac de ceai, când o frunză a căzut în cană. Echivalentul lui Newton!

Articolul continuă după reclamă

3.Țările cu cel mai mare consum de ceai sunt Maroc și Statele Unite ale Americii și nicidecum Anglia, India, China sau Japonia.

4. Ceaiul are 0 calorii!

5. În 2010, producția de ceai la nivel mondial era de 4.52 milioane de tone.

6. Cea mai mare producător de ceai este India, iar cel mai mare exportator de ceai negru, Kenya. În 2007, cel mai mare importator de ceai a fost Federația Rusă, urmată de Anglia, Pakistan și Statele Unite ale Americii.

7. Pliculețele de ceai au fost inventate la începutul secolului XX de către Thomas Sullivan. Datorită lor, consumul de ceai la nivel mondial a crescut.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » Nimeni nu știe! Șapte lucruri INEDITE despre CEAI! Descoperirea lui a fost IDENTICĂ cu cea a GRAVITAȚIEI