Antena Meniu Search
x

Trucuri ușoare pentru a scăpa rapid şi ieftin de tartru, chiar la tine acasă

Tartrul este una dintre cele mai mari probleme stomatologice, acesta, pe lângă faptul că este inestetic, putând afecta grav dintii şi gingia

Tartrul este una dintre cele mai mari probleme stomatologice, acesta, pe lângă faptul că este inestetic, putând afecta grav dintii şi gingia

Iată câteva trucuri pe care le poţi face acasă:

1. Pastă antitartru

Ai nevoie de 4 linguri de seminţe măcinate de floarea-soarelui, 4 linguri de făină din frunze de tei (frunzele uscate se macină şi se amestecă cu orice tip de făină) şi puţină apă. Amestecul se pune la foc mic 30 de minute, după care se depozitează într-un recipient din plastic.

Compoziţia obţinută se foloseşte ca pastă de dinţi după fiecare masă.

2. Oţetul din cidru de mere

Oţetul din cidru de mere este un astringent natural, motiv pentru care este indicat că remediu natural contra tarturului. Înmoaie periuţa în oţet, apoi perie-ţi dintii 5 minute. La final, clăteşte-ţi bine gura pentru a preveni o posibilă deteriorare a smaltului dinţilor din cauza nivelului ridicat de aciditate al oţetului.

3. Acordă atenţie tehnicii de periere a dinţilor!

Chiar dacă îţi perii dinţii de 3-4 ori pe zi, tot se poate depune tartru. Important este să ştii cum să-ţi perii dantura în aşa fel încât să îndepărtezi cât mai bine bacteriile şi resturile de mâncare ce duc la apariţia tartrului.

Când te speli pe dinţi, ţine periuţa la un unghi de 45 de grade şi perie-ţi dinţii de sus în jos (pentru partea de sus) şi de jos în sus (pentru partea de jos a danturii). Foloseşte şi mişcări circulare pentru a permite o mai bună curăţare a spaţiilor dintre dinţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Trucuri ușoare pentru a scăpa rapid şi ieftin de tartru, chiar la tine acasă