Antena Meniu Search
x

Nu mai ştii cum să scapi de muşte şi de ţânţari? Natura te ajută. Iată ce plante fac minuni

Vara, una dintre cele mai sâcâitoare probleme este cea legată de muşte sau de ţânţari. Când nimic nu pare să mai funcţioneze, apelăm la natură

Vara, una dintre cele mai sâcâitoare probleme este cea legată de muşte sau de ţânţari. Când nimic nu pare să mai funcţioneze, apelăm la natură

Iată cu ce plantepoți alunga muștele și țânțarii:

1. BUSUIOCUL

Insectele urăsc mirosul de busuioc, acesta fiind atât de tare încât le rezultă toxic atât muștelor cât mai ales țânțarilor.

2. MENTA

Zdrobește câte frunze de mentă și pune-le în colțurile camerei sau pe terasă ori în grădină (dacă locuiești la casă). Pulverizează cu puțină apă limpedem frunzele pentru împrăștierea mirosului. Casa ta va avea un aer de prospețime și va fi lipsită de țânțarii neprietenoși.

3. USTUROIUL

Leagă doi-trei căței de usturoi în pragul ușii tale sau pune-le pe dulap. Usturoiul distruge toate bacteriile pe care le poartă muștele și țânțarii, și, acestea, rămânând fără combustibil, vor pieri.

4. FRUNZELE DE NUC

Frunzele de nuc conțin substanțe care le asfixiază pe muște și îi sperie pe țânțari. Bunicile noastre care locuiau la țară culegeau adesea frunze de nuc, mai ales la lăsatul serii, și le puneau pe mobilă din bucătărie sau în cameră ca să se protejeze de înțepăturile țânțarilor.

Citeşte şi A venit canicula şi nu poţi dormi noaptea? Iată cum poţi să rezolvi problema cu un truc simplu şi eficient

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Nu mai ştii cum să scapi de muşte şi de ţânţari? Natura te ajută. Iată ce plante fac minuni