Antena Meniu Search
x

Insula din mijlocul lacului Siutghiol - un loc de poveste, în jurul căruia se ţes multe legende

Un loc plin cu legende îşi aşteaptă turiştii, în mijlocul lacului Siutghiol! Insula Ovidiu, singura din ţară pe care este amenajat un obiectiv turistic, este o adevărată oază de relaxare pentru cei aflaţi în căutarea liniştii.

Vezi și

Un loc plin cu legende îşi aşteaptă turiştii, în mijlocul lacului Siutghiol! Insula Ovidiu, singura din ţară pe care este amenajat un obiectiv turistic, este o adevărată oază de relaxare pentru cei aflaţi în căutarea liniştii.

Plecare se face din Mamaia sau din Ovidiu, iar până să ajungeţi în paradisul cu verdeaţă, vă puteţi bucura de o plimbare cu vaporaşul. Este un loc din care misterul nu lipseşte. Se spune că acolo a fost exilat unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi romani, Ovidius.

Vaporaşul părăseşte pontonul din Mamaia şi se îndreaptă spre Insula din mijlocul lacului Siutghiol. La bord, oamenii se bucură de privelişte.

Voiajul durează 20 de minute. Iar vaporaşul ia drumul insulei zilnic. Locul începe să-şi dezvăluie din frumuseţe treptat.

Pe acest petic de pământ este linişte, iar timpul parcă se scurge altfel. Insula a luat naştere cu zeci de mii de ani în urmă, iar oamenii au creat tot felul de legende în jurul ei. 

Una dintre ele spune că la umbra acestui stejar bătrân, Ovidius a scris două dintre cele mai importante poeme ale sale. 

Se spune că în singurul restaurant de aici se prepară cea mai bună ciorbă de peşte de la noi. Preţurile pornesc de la 16 lei, iar mâncarea pare chiar mai gustoasă acolo unde vântul, florile şi stuful sunt parte din decor. 

Iar dacă o singură zi trece prea repede, turiştii pot înnopta aici. 

Livadariu Sebastian ,reprezentant insula: "Avem 10 căsute care încep de la preţul de 150 de lei, în plan avem să facem niște bungalouri."

Familiile cu copii au la dispoziţie şi spaţii de joacă, iar cei pasionaţi de pescuit, un ponton destinat lor.  

În prezent, doar jumătate din suprafaţa insulei - de patru hectare - este amenajată pentru turişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Insula din mijlocul lacului Siutghiol - un loc de poveste, în jurul căruia se ţes multe legende