Obişnuieşti să mănânci PÂINE PRĂJITĂ? E GRAV! Iată ce se întâmplă în CORPUL tău când o consumi
Pâinea prăjită conţine un nivel crescut de acrilamide, nişte substanţe cancerigene care se dezvoltă când alimentele sunt gatite la temperaturi înalte
Pâinea prăjită conţine un nivel crescut de acrilamide, nişte substanţe cancerigene care se dezvoltă când alimentele sunt gatite la temperaturi înalte
Prof. Guy Poppy a precizat că nivelul de acrilamide este direct proporţional cu gradul de gătire, deci cu cât pâinea sau cartofii sunt mai crocanţi, cu atât nivelul de acrilamide pe care îl conţin este mai mare.
Guy Poppy a mai spus că pâinea prăjită cu cel mai mic nivel de acrilamide trebuie să aibă o culoare cât mai deschisă posibil.
Acrilamidele sunt nişte substanţe cancerigene care se formează din reacţia dintre aminoacizii, zaharurile şi apa din cartofi şi pâine, la temperaturi de peste 120C.
Nivelul de acrilamide prezent în pâinea cel mai puţin prăjită este de aproximativ 9 micrograme per kilogram, în timp ce pâinea cea mai mult prăjită (cea de culoare neagră) este de 167 micrograme per kilogram.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰