Antena Meniu Search
x

ȘOC pentru organism! Cum să ai UNGHII PERFECTE fără OJĂ

Interiorul sticluțelor frumos colorate ascunde câteva secrete care nu sunt chiar așa de... frumoase

Interiorul sticluțelor frumos colorate ascunde câteva secrete care nu sunt chiar așa de... frumoase

S-a demonstrat că, multe substanțe chimice, inclusiv cele cunoscute ca perturbatori endocrini au efecte secundare chiar și în doze mici și aceste efecte sunt mult mai periculoase pentru grupurile vulnerabile, cum sunt femeile însărcinate ori copiii (pictați pe unghii ocazional). 

De aceea este bine să știi ce conține oja de unghii înainte să o folosești:

  • toluenul, făcută din petrol sau bitum de cărbune. Expunerea cronică este asociată cu anemia, reducerea numărului celulelor din sânge, afectarea ficatului sau a rinichilor. Toluenul este folosit în oja de unghii pentru a da aspectul neted.
  • formaldehida, un produs iritant pentru piele, ochi și căi respiratorii. Formaldehida este folosită în oja de unghii pentru a-i conferi fermitate și pentru a o conserva.

Substanțele nu sunt un motiv de îngrijorare doar pentru femeile care folosesc ojă, dar și pentru cei care lucrează într-un salon de cosmetică și sunt expuși la aceste substanțe zi de zi, potrivit viataverdeviu.ro

Simpla lustruire a unghiilor cu ajutorul unei pile speciale poate face unghiile plăcute, lucioase, fără a mai folosi lac de unghii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » ȘOC pentru organism! Cum să ai UNGHII PERFECTE fără OJĂ