Antena Meniu Search
x

(P) 10 motive pentru care Danemarca este atat de vizitata

De la tradiții și scrisori daneze amuzante, steaguri vechi și parcuri de distracții pana la mersul pe bicicletă, haideți să îi cunoastem împreuna mai bine pe danezi.

de Redactia Observator

la 26.01.2021, 10:17

10 motive pentru care Danemarca este atat de vizitata
10 motive pentru care Danemarca este atat de vizitata

1.  Este una dintre cele mai fericite țări din lume

Danemarca a fost desemnată cea mai fericită țară din lume în mai multe ocazii și rămâne în topul raportului ONU privind fericirea mondială. Se spune de multe ori ca fericirea ne-o mai facem și singuri, se pare ca ei sunt campioni!

2. În daneza nu exista nici un cuvânt pentru ”te rog”

Să nu credeți că sunt impertinenți dacă uită să vă spună te rog atunci când cer o favoare, ei pur si simplu nu sunt obișnuiți să îl folosească într-o propoziție, nu există o traducere directă pentru ”te rog” în daneza.

3. Cel mai vechi steag din lume

Drapelul danez ”Dannebrog” este cel mai vechi drapel de stat din lume încă folosit de o națiune independentă, recunoscut prima dată în anul 1219. Este absolut evident că la aniversarea celor 800 de ani a fost celebrată într-un stil deosebit și s-au folosit o mulțime de steaguri.

4. Au un cuvânt pentru acel sentiment confortabil de unire: Hygge

Hygge este despre crearea unor întâlniri sociale confortabile și întâlniri intime cu familia și prietenii, senzația aceea de bunăstare și atmosfera caldă pe care o simți. Aceeași senzație o puteți regăsi și pe străzile din Copenhaga, străzile vechi, înguste și pietruite vă invită la plimbari intime pe lânga case colorate, cafenele si buticuri de epoca.

5. Mai mult de 50% dintre danezi merg pe bicicleta

Acest obicei se practică foarte mult în Copenhaga, în medie o persoană merge 3 km pe zi.

6. Alfabetul danez are 3 litere suplimentare

Limba daneza este una dintre cele mai dificile de invățat, din cauza unor litere tăcute și pronunția lor complexă. În plus ei au introdus în alfabetul lor trei litere: Æ, Ø și Å.

7. Au doua dintre cele mai vechi parcuri de distracție din lume

Danemarca găzduiește două dintre cele mai vechi parcuri de distractii, Bakken și Tivoli Gardens, acestea sunt situate vis-a-vis unul de celălalt, le puteți găsi la doar 20 de minute de mers cu trenul din gara centrală. Cu o istorie de 195 de ani este și compania Mac Baren, aceasta este cea mai mare companie producatoare de tutun din zona nordică a tării.

8. Piesele Lego au fost inventate de un danez

Lego, compania de renume mondial a fost inventată de către Ole Kirk Christiansen în anul 1949, astăzi se poate vizita și Legoland unde puteți afla mai multe despre aceste jucării.

9. Danemarca are 444 de insule

Din totalul de 444 de insule doar 76 dintre ele sunt locuite la momentul de față, printre cele mai poulare insule se află Ærø, Rømø, Bornholm și Læsø. Cu siguranță puteti vizita multe altele, oportunitățile sunt mari.

10. Portul din Copenhaga este atât de curat încât poți înota în el

La mai puțin de 30 de minute de centrul orașului sunt o multitudine de plaje cu nisip, dar dacă vreodată sunteți în port și doriți să faceți baie o puteți face. Se pare că în Danemarca toate orasele mari au aceeași practică, veți găsi porturi curate și în Aarhus, Odense și Aalborg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » (P) 10 motive pentru care Danemarca este atat de vizitata