Antena Meniu Search
x

(P) 5 metode de a învăța limba engleză cu ajutorul muzicii

Există numeroase cazuri în care ascultăm muzică: fie că vrem să ne relaxăm, sau să ne distrăm, atunci când studiem sau în drum spre casă. Genul muzical pe care îl ascultăm corespunde de cele mai multe ori cu activitatea pe care o desfășurăm în momentul respectiv. Vom asculta ceva antrenant când facem sport, sau ceva liniștitor atunci când vrem concentrare, ne vom pune un sunet al ploii pe timp de somn, etc. 

de Redactia Observator

la 20.10.2022, 16:14

Unul dintre beneficiile muzicii este acela că ne poate dezvolta abilitățile lingvistice. Așadar, îți poți personaliza procesul de studiere și poți te poți bucura pe deplin învățând lucruri noi. Exercițiile de vocabular, pronunție, ascultare și înțelegere în limba engleză pot fi mai eficiente și mai distractive decât credeai. 

Învață limba engleză ascultând muzică în mod regulat

Există numeroase canale prin care poți reda muzică aleatorie, fie că vorbim de televizor, internet, radio. Ascultând cântece în limba engleză, vei auzi modul de rostire al cuvintelor, așa cum se pronunță în mod uzual, și nu literar. Creează-ți o rutină în care asculți muzică, precum: în timp ce te pregătești pentru lucru, ori în drum spre job, sau seara înainte de somn. 

Caută versurile melodiilor pentru a le înțelege mai bine

Atunci când asculți o melodie nouă, e bine să îi cauți versurile, în acest fel, exersezi engleza de două ori: o dată ascultând cântecul propriu-zis, și a doua oară vizual: citind versurile și înțelegând fiecare cuvânt. De asemenea, vei exersa mult mai bine și vei învăța limba engleză căutând semnificația fiecărui cuvânt necunoscut din versuri.

Ascultă melodiile preferate pe repeat (din nou și din nou)

Un vechi proverb spune că „repetiția e mama învățăturii”; doar exersând și perseverând, vei învăța și vei fixa limba engleză. Astfel că, dacă asculți melodiile preferate, îți va face mult mai multă plăcere să asimilezi informațiile noi și cuvintele necunoscute din piesele preferate. Cu cât asculți mai des melodia preferată, cu atât vei înțelege mai bine care este semnificația acesteia. 

Creează-ți o listă cu expresiile întâlnite în melodii

De multe ori, artiștii folosesc expresii urbane, mai ales pentru a reuși să creeze rime, sau să mențină ritmul. Nu vor folosi un limbaj academic, de aceea e bine ca atunci când întâlnești o expresie de acest fel, să o notezi și să o folosești cu prima ocazie. Pe lângă astfel de expresii, artiștii folosesc totodată cuvinte rar întâlnite în limbajul colocvial, dar utilizate în vorbirea curentă sau locală.

Exersează-ți pronunția ascultând și repetând cântece

Pentru a învăța limba engleză, o regulă importantă este aceea de a exersa pronunția prin repetare. Astfel că, dacă asculți muzică în engleză, îți va fi mult mai ușor să analizezi felul cum artiștii pronunță cuvintele în piesele lor. Mai ales că, doar repetând melodiile preferate, le poți învăța și fredona oricând vei dori. 

Așadar, există o multitudine de metode prin care poți învăța limba engleză, una dintre ele fiind chiar muzica. Data viitoare când vei face karaoke, amintește-ți că în felul acesta exersezi într-un mod distractiv învățarea limbii engleze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Inedit » (P) 5 metode de a învăța limba engleză cu ajutorul muzicii