Antena Meniu Search
x

(P) 7 beneficii uimitoare ale picturii cu diamant pentru sănătatea ta emoțională

Indiferent că ai mai auzit sau nu despre pictura cu diamant, află că această formă de artă modernă a făcut foarte repede furori în întreaga lume încă din 2015, atunci când o companie din China a creat primele tablouri cu diamante, combinând două tipuri de artă într-una singură.

de Redactia Observator

la 11.10.2022, 12:12

(P) 7 beneficii uimitoare ale picturii cu diamant pentru sănătatea ta emoțională
(P) 7 beneficii uimitoare ale picturii cu diamant pentru sănătatea ta emoțională

Pictura cu diamante este o combinație între cusătura de tip cruce a goblenului cu pictura, formând în final o imagine artistică asemănătoare unei picturi, însă cu un aspect strălucitor și impresionant.

Pictura cu diamante este o activitate modernă de petrecere a timpului liber care îți oferă extrem de multe beneficii.

Te ajută să evadezi din cotidian

Viața de zi cu zi în care suntem bombardați de foarte multe sarcini dar și de stres ne face să ne dorim uneori să evadăm.

Tehnologia nu este cea mai bună metodă de a te relaxa după o zi plină de muncă sau sarcini, iar dacă nu știi să pictezi sau să coși, iată că te poți folosi de acest tip de artă, denumit și goblen cu diamante, care are același efect asupra minții tale.

Te face să te simți un artist

Motivul pentru care această activitate este extrem de iubită, este pentru că nu ai nevoie de experiență sau de abilități în ale picturii sau în ale cusutului. Astfel că oricine poate crea un astfel de tablou, chiar și atunci când este pentru prima dată când face acest lucru.

Îți minimizează stresul și anxietatea

Există o multitudine de motive pentru care ne putem simți stresați sau anxioși iar nevoia de a ne liniști este una generală, pe care o putem resimți în fiecare zi.

Pictura cu diamant are același efect ca și terapia si meditația, ajutând la reducerea stresului și anxietății, fiind de altfel considerată un tip de terapie prin artă care se bazează pe mindfulness.

Este o formă de meditație

Binecunoscutele avantaje ale meditației pentru minte și corp, le poți primi inclusiv în timp ce practici acest tip de artă.

Dacă nu ești în fan al meditației însă îți dorești să te bucuri de toate beneficiile acesteia, prin intermediul picturii cu diamante vei putea să intri într-o formă de meditație, datorită faptului că te vei focusa pe prezent și vei uita practic de stres și alte gânduri.

Pentru a te bucura de mindfullnes în timpul acestei arte este indicat să îți creezi un mediu liniștit și pașnic, atunci când îți dorești să o faci această activitate.

Pictura cu diamante poate chiar să elimine tristețea, îngrijorarea și contribuie la reducerea furiei, făcându-te așadar să te simți mult mai relaxat și să te cufunzi într-o experiență cu totul inedită și relaxantă.

Îți stimulează creativitatea

Goblenul cu diamant este o activitate creativă care îți angajează emisfera dreaptă a creierului, acea parte a creierului care este responsabilă cu imaginația,  intuiția și partea noastră creativă și artistică.

Chiar dacă nu te simți o persoană extrem de artistică, cu ajutorul acestei arte, pe care o poți realiza datorită instrucțiunilor din kitul de utilizare, te vei simți cu adevărat un om creativ chiar și atunci când nu ești și ți se va dezvolta această parte din ce în ce mai mult.

Îți crește stima de sine

Pictura cu diamante se face cu ajutorul unui kit care include o schemă de culori după care te vei ghida pentru a crea la final o imagine uimitoare, indiferent cât de complicată este, sau cât de multe detalii are.

Există o multitudine de peisaje și imagini din care poți alege, pe care să le transformi la final într-un tablou fantastic, pe care îl poți expune în casa ta sau oferi cuiva drag. 

Rezultatul uimitor pe care îl vei crea te va face să ai mai multă încredere în propria persoană, contribuind astfel la creșterea stimei de sine.

Te deconectează de la tehnologie

Tehnologia este utilă și ne ajută să comunicăm mai ușor cu cei dragi sau să ne facem cu mai multe ușurință activitățile zilnice.

Însă, atunci când petrecem prea mult timp în fața tehnologiei, această poate deveni toxică pentru mintea noastră și poate crea inclusiv dependență.

Pentru a te deconecta de la tehnologie ai nevoie de o activitate care să îți stimuleze mintea și să îți ofere acel sentiment de bine.

Pictura cu diamante îți oferă această modalitate de a intra în contact cu latura ta creativă deconectându-te astfel de la tehnologie, și oferindu-ți mai mult timp cu propria persoană într-un cadru liniștitor și plin de frumusețe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » (P) 7 beneficii uimitoare ale picturii cu diamant pentru sănătatea ta emoțională