Antena Meniu Search
x

(P) 8 lucruri importante pe care le cunosc pariorii experimentați

Atunci când începi să pariezi îți imaginezi acest fenomen într-o manieră cu totul diferită. Dacă te documentezi puțin și îți setezi așteptări realiste, vei putea avea o experiență grozavă cu acest hobby. Mai jos vei găsi 8 lucruri care îți vor fi de folos atunci când faci primii pași în domeniul pariurilor sportive.

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 14:54

Fără o strategie clară, pariurile live îți vor goli rapid banca. Microbiștii pur și simplu adoră să joace la pariuri live în timp ce urmăresc diverse partide. Aceștia pariază de pe stadion, din baruri sau de acasă. Problem este că, pariurile live sunt ghidate într-o mare măsură de emoții, ceea ce nu este neapărat benefic pentru bugetul pariorului. De aceea, este indicat să se urmeze o strategie clară pentru pariuri live, care să presupună analizarea partidei în prealabil și acționarea după un anumit tipar, pentru a evita jucarea pariurilor haotice, dictate de impus.

Pariurile online oferă foarte multe avantaje. Posibilitatea de a putea paria de oriunde te-ai afla, la orice oră, în doar câteva secunde, este un avantaj imbatabil. Pe lângă asta, poți avea cont la mai multe agenții de pariuri sportive online, așa că poți alege mereu să joci pe cele mai bune cote disponibile în piață. În plus, poți juca pariuri live, poți vedea multe meciuri live video și ai opțiunea de a închide pariurile înainte de termen, folosind funcția Cash Out. Asta ca să nu mai spunem despre numeroasele promoții inedite, care te vor ajuta să prelungești distracția.

Nu există ponturi sigure. Internetul este plin de șarlatani, care pretind că dețin informații din interior, despre tot felul de meciuri trucate. În realitate, toate probele acestora sunt falsificate sub o formă sau alta, fie că vorbim despre imagini, clipuri sau postări realizate pe site-uri, ori rețele de socializare. De aceea, ferește-te de ponturile sigure și nu le accepta nici dacă cineva ți le oferă gratis, pentru că totul face parte dintr-o escrocherie, iar dacă te joci cu focul, până la urmă te vei arde.

Cotele valoroase pot fi găsite deseori în competiții obscure. Se întâmplă destul de rar să găsești pariuri de valoare pe meciuri din Premier League, LaLiga sau Serie A. Acest lucru se datorează faptului că, aceste competiții sunt extrem de atent monitorizate, iar orice informație este asimilată imediat de către operatori. Totuși, în ligile inferioare sau în sporturile de nișă, există mult mai multe oportunități de a găsi cote care sunt mai mari decât ar trebui să fie.

După ce capeți experiență, vei privi altfel meciurile. Un parior cu ștate vechi nu va mai putea urmări un meci la fel cum o făcea înainte să parieze, în sensul că mintea sa îi va sugera deseori anumite pronosticuri. Dintr-o anumită perspectivă, partidele capătă o oarecare conotație economică, așa că va trebui să faci ceva eforturi pentru a încerca să te destinzi, atunci când urmărești o partidă neutră.

Cel mai bine este să nu pariezi nici pe și nici contra echipei favorite. Deși acest îndemn poate să pară cumva contraproductiv, întrucât cunoști echipa favorită cel mai bine și în teorie, ar trebui să ai șanse bune în a anticipa rezultatele viitoare, acest lucru nu este tocmai așa. Este foarte dificil să fii obiectiv atunci când te gândești la echipa de suflet, chiar dacă te gândești să pariezi contra ei, așa că cel mai bine ar fi să eviți să pariezi pe meciurile acesteia.

Money management-ul este esențial. Degeaba te pricepi la un sport, urmărești meciuri, analizezi statistici și te documentezi cu grijă, dacă mizele jucate sunt haotice. Pentru a putea să-ți monitorizezi și să-ți îmbunătățești parcursul, este necesar să urmezi o strategie de money management stabilă. Evită strategiile progresive, pentru că acestea te vor duce la sapă de lemn. Folosește o miză fixă sau stabilește-ți un sistem de unități, iar apoi împarte-ți bugetul astfel încât să-ți ajungă până la următoarea realimentare.

Statisticile sunt utile, dar nu spun toată povestea. Deși anumiți pariori se bazează exclusiv pe statistici, această variantă nu este ideală. Pe termen lung, o abordare statistică ar putea să atingă niște puncte bune, însă aici este vorba despre un eșantion cu mii pariuri soluționate. Pe termen scurt și mediu, rezultatele vor fi influențate într-o bună măsură și de informații de ultimă oră, dar și de anumite aspecte pe care le poți observa numai dacă urmărești în mod regulat meciuri dintr-o anumită competiție. De aceea, este recomandat să te limitezi la a paria pe câteva competiții pe care le poți monitoriza îndeaproape.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » (P) 8 lucruri importante pe care le cunosc pariorii experimentați