Antena Meniu Search
x

(P) Ce trebuie să știți pentru a putea găsi căminul pentru bătrâni potrivit

Alegerea căminului de bătrâni este o acțiune care de cele mai multe ori trebuie să fie făcută pentru că înaintarea în vârstă a părinților sau bunicilor aduce și necesitatea îngrijirii acestora. 

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 12:42

(P) Ce trebuie să știți pentru a putea găsi căminul pentru bătrâni potrivit
(P) Ce trebuie să știți pentru a putea găsi căminul pentru bătrâni potrivit

Pentru că de cele mai multe nu este posibil ca rudele să aibă grijă de persoanele din familie care au nevoie de îngrijire permanentă se optează pentru internarea acestora într-un azil de batrani. Pentru că numărul acestora nu este suficient de mare având în vedere faptul că este din ce în ce mai mare cererea pentru contractarea serviciilor oferite de către acestea dar și pentru că o parte dintre acestea nu oferă cele mai bune servicii trebuie ca procesul de identificare a celei mai bune oferte să se desfășoare cu mare atenție. Siguranța părinților/bunicilor dar și modul în care aceștia se simt din punct de vedere medical, psihic, sufletește, sunt aspecte foarte importante pentru persoanele care sunt în căutarea unui cămin pentru persoane vârstnice. Așadar, trebuie ca analizarea ofertelor existente pe piața serviciilor destinate persoanelor vârstnice să se realizeze într-un mod profesionist.

Întrebări care trebuie să fie adresate pentru a putea identifica cea mai calitativă ofertă de pe piață

În timpul analizării ofertelor destinate persoanelor vârstnice care necesită internare într-un cămin pentru bătrâni trebuie să fie adresate niște întrebări pentru a putea face diferența dintre un cămin pentru persoane vârstnice care oferă servicii de cea mai bună calitate și unul care oferă servicii de slabă calitate. 5 dintre întrebările care trebuie să fie adresate pentru a putea face departajarea între acestea sunt următoarele:

  1. Personalul care lucrează în cadrul căminului pentru bătrâni este specializat în lucrul cu persoane vârstnice? Este știut faptul că este destul de greu de lucrat cu această categorie de persoane ceea ce înseamnă că trebuie apelat la o unitate care are personal care nu doar că este specializat în lucrul cu persoane vârstnice ci are și o experiență profesională cât mai mare.
  2. În cadrul căminului pentru persoane vârstnice lucrează personal care este specializat în lucrul cu persoane care suferă de probleme psihice sau care nu se pot deplasa? Este o întrebare care nu trebuie să fie uitată în cazul în care persoana care urmează să fie internată într-un astfel de cămin suferă de boli psihice sau de boli care fac imposibilă deplasarea persoanei. Astfel de persoane au nevoie de o îngrijire mult mai specială ceea ce face necesară apelarea la serviciile oferite de către un cămin pentru persoane vârstnice care este capabil să pună la dispoziția beneficiarilor personal specializat în lucrul cu persoane care necesită o atenție deosebită.
  3. Care sunt facilitățile din punct de vedere medical? Că persoanele vârstnice au tot felul de probleme medicale nu mai este o noutate pentru nimeni. Este normal ca afecțiunile medicale să apară o dată cu înaintarea în vârstă pentru că organismul regresează din toate punctele de vedere. Sistemul imunitar este mult mai slăbit motiv pentru care nu mai poate lupta cu tot felul de afecțiuni medicale care de cele mai multe ori afectează calitatea vieții. Pentru ca nivelul calității vieții pe care o trăiesc persoanele internate într-un centru destinat persoanelor vârstnice să fie cât mai mare trebuie ca acesta să pună la dispoziția beneficiarilor servicii medicale premium. Aceste servicii trebuie să acopere toate specializările medicale și trebuie să fie oferite într-un mod cât mai profesionist.
  4. Există posibilitatea ca beneficiarul să doarmă singur în cameră sau nu? Majoritatea oamenilor își doresc intimitate în momentul în care dorm motiv pentru care nu sunt de acord să împartă camera de dormit cu o altă persoană. O astfel de situație este posibil să se întâmple destul de des prin căminele pentru persoane vârstnice așa că trebuie întrebat și acest detaliu pentru ca persoana vârstnică să nu fie pusă într-o poziție inconfortabilă din punct de vedere psihic.
  5. Nu în ultimul rând, o altă întrebare foarte importantă care trebuie să fie adresată pentru a putea identifica cea mai bună soluție pentru îngrijirea persoanei care are nevoie de ajutor este despre activitățile de socializare care sunt organizate în cadrul căminului pentru persoane vârstnice. Acestea trebuie să fie cât mai variate și trebuie să implice cât mai mult beneficiarii centrului și să îi stimuleze pentru a putea socializa cât mai mult. Socializarea este un aspect foarte important pe tot parcursul vieții. Aceasta ne oferă sentimentul de apartenență și nu trebuie să dispară niciodată. la bătrânețe aceasta este mult mai importantă pentru că este clar că nivelul de socializare scade din momentul în care omul începe să îmbătrânească.

Mediul privat este mediul în care trebuie căutat căminul pentru persoane vârstnice

 Calitatea serviciilor oferite și profesionalismul dovedit atât de către persoanele care activează în mediul privat cât și de către firmele care activează în cadrul acestui domeniu sunt două dintre motivele pentru care căminele de bătrâni din mediul privat sunt alegerea potrivită. Din păcate, din ce în ce mai puține cămine de bătrâni din mediul de stat sunt capabile să presteze servicii de cea mai bună calitate.

Lipsa fondurilor, slaba pregătire a persoanelor care lucrează în cadrul acestora dar și ignoranța sunt doar câteva dintre aspectele pentru care căminele de bătrâni care activează în mediul de stat nu sunt o alegere potrivită în momentul în care este necesară apelarea la serviciile oferite de către un astfel de cămin. În schimb, mediul privat este capabil să ofere servicii de cea mai bună calitate, căminul pentru seniori, AsertivO, fiind un exemplu foarte bun în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » (P) Ce trebuie să știți pentru a putea găsi căminul pentru bătrâni potrivit