Antena Meniu Search
x

(P) Dalia – semnificații și legende

Dalia este o floare impresionantă, ce te fascinează datorită frumuseții ei. Când au apărut daliile, valoarea lor se apropia de cea a diamantelor și doar împărați se puteau bucura de aceste flori.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 13:10

(P) Dalia – semnificații și legende
(P) Dalia – semnificații și legende

Aceste plante nu sunt folosite doar pentru decor, în zilele noastre sunt utilizate chiar în medicină pentru a realiza teste în ceea ce privește buna funcționare a ficatului și a rinichilor.

Legendele Daliei

Una dintre legende povestește că una dintre zeițe vizita periodic un vultur ce îi oferea informații despre zeii cerurilor. În una dintre vizitele ei, a întâlnit un iepure ce avea o dalie, sfatul zeilor a fost acela de a lua dalia și a o ține la pieptul ei timp de o noapte. În acest mod, zeița trebuia să nască un fiu ce va avea puterea de a înfrunta orice război, iar din floarea de dalie și-a extras această putere.

O altă legendă povestește că la o mănăstire se obișnuia să fie stareță măicuța care îmbrăca altarul cu cele mai frumoase decorațiuni florale. Printre măicuțe exista Telinda, care era extrem de rea, dar foarte pricepută în a realiza aranjamente florale, astfel că le promisese celorlalte măicuțe ca ea va fi stareță până la sfârșitul zilelor sale. La una dintre competiții sosise măicuța Gentile care era extrem de cunoscută și apreciată pentru felul în care realiza aranjamentele. În urma competiției anuale s-a declarat un număr egal de voturi între cele două măicuțe, astfel că s-a decis ca măicuța Telinda să continue și anul următor, până la competiția următoare.

Măicuța Gentile s-a pus serios pe exersat pentru că voia să câștige competiția, întrucât și-a dat seamă că în chilia ei intra prietena măicuței Telinda pentru a face curățenie s-a gândit să realizeze niște aranjamente foarte urâte pe care să le lase în cameră. După cum a intuit Telinda a realizat imediat aranjamente similare cu ale ei.

În cadrul concursului Gentile s-a prezentat cu aranjamente florale confecționate din dalii, încântătoare, surprinzătoare și plăcute ce au surprins pe toți, inclusiv pe Telinde care s-a prezentat cu aranjamentele florale urâțele și sărăcăcioase.

Simbolistica Daliei

Dalia simbolizează demnitatea și eleganța. Poate fi dăruită atât unei persoane dragi din familie, cât și unei colege de birou. Dalia semnifică și schimbarea sau chiar trădarea, fiind ca un avertisment.

Floarea de dalie poate semnifica și declararea iubirii sincere și dorința unei relații stabile și de durată.

Dalia este floare caracteristică zodiei Leu, prin urmare dacă ai în viața ta o femeie din această zodie o vei cuceri cu siguranță cu un buchet de dalii.

Pentru că semnifică recunoștința și respectul poate fi dăruită și profesorilor sau oricărei persoane față de care simți că ai o datorie sufletească. Surprizător, în comparație cu celelalte flori, dalia de culoare galbenă poate fi dăruită în semn de iubire, iar cea de culoare roșie sugerează dorul profund față de o anumită persoană.

Daliile sunt cunoscute pentru varietatea formelor sale, dar și pentru culorile la fel de variate, doar nuanțele de negru și albastru lipsind din paleta variată de culori.

Întotdeauna poți opta pentru flori atunci când vrei să faci ziua mai bună unei persoane dragi, dar și pentru diferite ocazii, alege să dăruiești buchete de flori pentru a dărui fericire. Nu uita să incluzi în buchetele tale frumoasele dalii pentru un aspect cât mai frumos și interesant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » (P) Dalia – semnificații și legende