Antena Meniu Search
x

(P) Preparate delicioase de toamnă pe care trebuie să le încercați în acest sezon

Toamna este momentul perfect pentru unele dintre cele mai bune preparate de sezon. Rețetele de dovleac sunt întotdeauna un succes în această perioadă a anului și sunt o modalitate excelentă de a intra în spiritul toamnei. Majoritatea legumelor și a fructelor sunt în sezon, deci le poți folosi la orice preparat. Iar vremea este potrivită pentru a da drumul la cuptor, deoarece temperaturile scad, așa că poți găti cu spor acasă.

de Redactia Observator

la 21.10.2022, 11:01

Preparate delicioase de toamnă pe care trebuie să le încercați în acest sezon

5 sfaturi pentru a găti cu produse de toamnă

Toamna este un moment minunat pentru a găti. De altfel, există multe feluri de mâncare delicioase pe care poți să le încerci. Însă, înainte de a intra în bucătărie trebuie să te pregătești, pentru a avea totul la îndemână. Iată câteva sfaturi pentru a avea o aventură culinară de excepție în această toamnă.

1. Profită de gustul fructelor și legumelor proaspete

Fructele și legumele proaspete au o dulceață specifică. Așa că trebuie luată în considerare. Caută într-un catalog Lidl ce produse proaspete sunt la reducere, pentru a face economie. Co această ocazie poți să cumperi și accesoriile de gătit care îți lipsesc, deoarece au mai mereu oferte speciale cu ele.

2. Condimentele sunt prietenele tale

Scorțișoara, nucșoara și cardamonul sunt condimentele toamnei. Iar dacă scorțișoară și nucșoara sunt destul de populare la noi în țară, cardamonul se găsește mai greu. Dar tot la Lidl poți aștepta o săptămână asiatică pentru a găsi aceste condimente. Iar cu ele poți să adaugi un plus de savoare mâncării dar și prăjitorilor.

3. Legumele pisate pot înlocui cartofii

În funcție de carnea gătită la cuptor, poți să adaugi ca garnitură un piure de morcovi sau de dovlecei. Chiar și vinetele sau conopida pot complimenta o friptură delicioasă. Pentru că ai la dispoziție atât de multe opțiuni, ar trebui să le încerci, deoarece de multe ori sunt mai sănătoase decât cartofii.

4. Nu te feri de supe

Schimbările de temperatură de la o zi la alta vin la pachet cu nevoia de a te încălzi. Și trebuie să știi că nu este obligatoriu să te limitezi la supa de pui. Poți să faci supă cremă din orice legumă proaspătă. Iar aceasta va avea același impact ca supa cu care ai fost obișnuit la mama ta acasă, dar cu un plus de savoare.

5. Înlocuiește coaja de lămâie cu cea de portocală

Atunci când vine vorba de prăjituri, suntem obișnuiți cu gustul de coajă de lămâie. Însă, condimentele toamnei sunt mult mai bine complementate de gustul portocalei. Astfel, vei aduce un plus de savoare neașteptat prăjiturilor tale.

5 rețete pentru o toamnă de vis

A venit acel moment al anului în care frunzele își schimbă culoarea, se răcește, iar diminețile se îmbină armonios cu cafeaua cu cardamon și scorțișoară. Însă, pentru fiecare dintre noi toamna are un gust anume. Iar dacă nu știi ce să gătești, iată cinci rețete pentru a vă ajuta să începeți aventurile culinare de toamnă:

Supă cremă de dovleac - Dovleacul este vedeta toamnei. Așa că trebuie să încerci măcar o supă cremă de dovleac. Este preparatul reprezentativ pentru această perioadă a anului și excelent pentru cei cărora le place dovleacul copt.

Salată de piept de pui cu rață - Dacă vrei să mănânci ceva mai ușor, dar vrei și ceva fresh, atunci această salată este perfectă. Ai nevoie doar de salată, piept de rață prăjit, coacăze, rață și piper. Acest preparat franțuzesc este excelent pentru toamnă, deoarece poți găsi coacăze proaspete.

Vinete gratinate cu roșii și brânzeturi rase - Un alt preparat ușor, de data această turcesc, trebuie încercat. Pune la cuptor într-o tavă, în straturi, vinetele, roșiile și brânza. În doar câteva minute vei pune pe masă un preparat delicios.

Mușchiuleț de porc cu sos de prune - Vedeta acestui preparat este sosul de prune, pentru că mușchulețul de porc se gătește tradițional, la cuptor învelit în folie. Sosul, în schimb trebuie făcut separat, cu prune proaspete, gen de prune, pentru a adăuga dulceață și condimente, printre care se numără scorțișoara. Pireul de țelină este o garnitură excelentă pentru acest preparat.

Plăcintă cu mere - Sunt zeci de rețete de plăcintă de mere, însă cea care pune în valoare cel mai bine fructele toamnei este cea americană. Prin urmare, nu lăsa toamna să treacă fără a te bucura măcar de o felie de plăcintă cu mere americană.

Toamna este anotimpul perfect pentru a te reîntoarce în bucătărie. Iar cu această ocazie poți să încerci rețete noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Inedit » (P) Preparate delicioase de toamnă pe care trebuie să le încercați în acest sezon