Antena Meniu Search
x

(P) Protocol pentru o nuntă de seară: rochie lungă sau scurtă?

Întrebarea eternă! Dacă am o nuntă de seară și sunt oaspete, ce rochie ar trebui să port, una lungă sau una scurtă?

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 16:35

Roche de seară
Roche de seară

Simplul fapt de a fi invitat la o nuntă deschide un orizont larg de „probleme” – dacă exagerăm – care trebuie rezolvate: darul, o posibilă călătorie și, mai presus de toate, îmbrăcămintea. Chiar dacă poate părea o formalitate nenecesară, există un protocol pe care trebuie să îl respectăm la o nuntă – într-o măsură mai mică sau mai mare – în funcție de momentul nunții.

Cunoașterea regulilor de bază ale protocolului de nuntă nu te va ajuta doar să fii oaspetele perfect. În plus, îți va permite să fii mai sigură pe tine și te va face să te simți mult mai confortabil pe tot parcursul sărbătorii. Un aspect frumos într-o zi de nuntă este esențial. Este o chestiune de atitudine și încredere.

Toți am comis (sau am participat) la o greșeală de modă la o nuntă: să pariezi pe o pălărie atunci când nu ar trebui, să porți bijuterii prea strălucitoare sau să optezi pentru pantofi nepotriviți la o ceremonie de acest tip. Și, bineînțeles, consecințele sunt inevitabile: te simți complet deplasat dorind să schimbi ținutele sau, mai rău, să fugi de la petrecere. Dorința noastră de a sărbători se poate estompa. Ceea ce purtăm ne determină și starea de spirit.

Ei bine, pentru început, îți recomandăm un lucru: ia legătura cu prietena ta care se căsătorește și întreab-o despre protocolul nunții. Acest sfat elementar te va salva de multe gafe, te asigurăm din propria noastră experiență.

Iată și alte câteva sfaturi despre ce trebuie și ce nu trebuie să faci la o nuntă.

Rochii de seară lungi sau scurte?

În general, și indiferent de anotimpul anului, alege de seară lungi dacă nunta este noaptea. Deși de multe ori, chiar dacă este o nuntă târzie sau de seară, poți merge cu o rochie scurtă fără probleme.

Unii chiar susțin că doar nașa, martorii, surorile mirilor și domnișoarele de onoare ale miresei pot purta rochii de seară lungi la ceremonie și numai dacă mireasa a solicitat acest lucru ​​în mod expres.

Ce trebuie să știi să faci este să alegi bine țesăturile, culorile și accesoriile în funcție de anotimpul anului și de temperatură, desigur. Există o diferență extraordinară între rochii de seară de iarnă și rochii de seara de vară. Pentru o nuntă din august, este minunat să alegi țesături fine care să te însoțească și să îți pună în valoare silueta. În ceea ce privește culorile, pastelurile sunt o alegere excelentă.

Atenție la culoare

Regula numărul unu și una dintre cele mai importante la o nuntă: evită albul.  Această regulă face parte din protocolul universal pentru nunți. Această culoare va fi rezervată exclusiv miresei și nimeni altcineva nu ar trebui să o aleagă sau va fi interpretat ca o încercare de a-i fura atenția.

De asemenea, evită culorile prea strălucitoare, care ar trebui rezervate pentru nunțile de zi, iar negrul ar trebui, de asemenea, evitat, conform protocolului nunții de după-amiază și de zi. Știm că această culoare este foarte elegantă și este ideală pentru a o purta ca oaspete, dar păstreaz-o pentru nunți de seară. Dacă în cele din urmă decizi să alegi această culoare, încearcă să o combini cu alta, fie în rochia în sine, fie în accesorii.

Ferește-te de decolteurile foarte pronunțate

Mai ales dacă este o nuntă religioasă. Trebuie să fii atent cu modelul de rochie pe care îl alegi.

Fără pălării

În nunțile de după-amiază sunt permise pălării discrete, dar nu pălării mari, al căror scop este să protejeze fața de soare. Însă ele nu sunt permise la nunți de seară.

Ce geantă să aleg

O geantă de mână de tip cluch este întotdeauna mai elegantă, combinată cu coafura de nuntă sau cu pantofii. Alege bine ce vei ține în ea, deoarece aceste tipuri de genți au de obicei suficient spațiu pentru numai un ruj, o batistă, telefonul mobil și încă ceva mic. Știm că la sfârșitul zilei și mai ales în timpul dansului, poate fi enervant. Un sfat pe care ți-l oferim este ca geanta să aibă un lanț, astfel încât, în orice moment, să poți să o atârni pe umăr.

Încălțăminte înaltă

Deși în timpul zilei poți folosi pantofi cu înălțime medie sau plați, în protocolul de nunți de seară și de noapte, modelele cu înălțime medie și înaltă sunt mai elegante. Pantoful cu toc înalt stilizează mult mai mult picioarele unei femei și arată mai bine, deși este esențial să știi cum să îl porți. Din acest motiv, principala noastră recomandare este să alegi întotdeauna un model care să îți fie confortabil și să îl porți înainte de nuntă, astfel încât să se poată potrivi bine pe picioare. O altă idee este să aduci o pereche de pantofi de rezervă doar în cazul în care prima opțiune este dureroasă.

Dincolo de respectarea protocolului de nuntă, amintește-ți că este esențial să respecți celelalte reguli de modă aplicate în general în viața de zi cu zi. Dacă ești scundă, nu alege pantofi plați. Deși iubești balerinii, aceștia nu sunt pantoful care ți se potrivește cel mai bine. Dacă ai șolduri largi, alege rochii largi, care marchează talia și curg pentru a nu afecta această zonă. Nu sunt recomandate salopete strânse sau pantaloni. Și în ceea ce privește culorile? Care sunt culorile cele mai potrivite pentru o nuntă? Fără alb, bej sau crem. Tonurile cele mai apropiate de culoarea pură prin excelență nu trebuie purtate în niciun caz pentru a permite miresei să capete atenția pe care o merită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » (P) Protocol pentru o nuntă de seară: rochie lungă sau scurtă?