Antena Meniu Search
x

(P) Vrei să vinzi cărți? Aticariatul le cumpără!

În prezent, o soluție convenabilă pentru cei care dețin cantități mari de cărți vechi a devenit vânzarea acestora la anticariat, lucru care se aplică atât în cazul persoanelor fizice, cât și în cazul persoanelor juridice. 

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 11:09

(P) Vrei să vinzi cărți? Aticariatul le cumpără!
(P) Vrei să vinzi cărți? Aticariatul le cumpără!

Posibilitatea de a vinde cărți la anticariat a câștigat teren în fața vânzării acestora pe diverse site-uri de anunțuri, din diferite considerente. Vânzarea are loc într-un timp mai scurt, fără a mai fi nevoie de publicarea ofertelor pe diferite pagini și de identificarea ulterioara a unui cumpărător care să fie interesat de întreaga cantitate de cărți propusă spre vânzare, mai ales când e vorba de o bibliotecă întreagă.

Ce detalii sunt importante despre vânzarea cărților la anticariat?

Ținând cont de faptul că anunțurile de tipul “cumpăr cărți” atrag atenția unui număr tot mai mare de cititori, în bibliotecile cărora se regăsesc titluri din toate domeniile, aceștia pot fi interesați de ce presupune vânzarea cărților la anticariat și dacă există anumite criterii de evaluare a volumelor oferite spre vânzare.

În rândurile următoare, vor fi prezentate câteva informații care ar putea fi de folos celor care intenționează să vândă cărți la anticariat:

1. Cărțile se pot încadra în orice domeniu

Una dintre primele întrebări pe care le au cei care planifică să își vândă o parte din cărți la anticariat este cea privitoare la tipul de cărți acceptate. În realitate, aceștia nu trebuie să își facă griji, pentru că pot vinde absolut orice carte la anticariatul CumparCarti.ro, indiferent că aceasta se încadrează în categoria de literatură, științe exacte,astrologie, religie, dezvoltare personala etc;

2. Se pot vinde inclusiv cele mai vechi cărți dacă sunt în stare bună

În multe biblioteci se găsesc cărți foarte vechi, care probabil nu vor mai fi recitite. Poate cititorul nu mai rezonează cu subiectul cărților respective sau poate au fost achiziționate variante revizuite, ceea ce se întâmplă de obicei în cazul dicționarelor. Oricare ar fi motivul din spatele dorinței de a vinde cărțile vechi, acestea nu trebuie decât să fie într-o stare bună;

3. Evaluarea și plata cărților se fac la domiciliu

Starea bună a cărților înseamnă ca acestea să nu aibă pagini lipsă, pagini pătate sau coperți rupte. Ideal ar fi ca acestea să fie într-o stare care să permită să fie recitite fără impedimente. În acest sens, anticarii se ocupă de evaluarea pe loc a cărților, direct la domiciliul vânzătorului sau la o altă adresă indicată de acesta. Următorul pas îl constituie stabilirea prețului, după care plata și ridicarea cărților se realizează pe loc;

4. Există posibilitatea de a vinde o întreagă bibliotecă

Cumpăr Cărți este un anticariat a cărui ofertă se adresează în egală măsură persoanelor fizice, care ar putea dori să își vândă o parte din cărțile pe care le au acasă, cât și persoanelor juridice. Este vorba mai ales de edituri și tipografii, dar și alte firme interesate să vândă rapid cantități mari de cărți.

În altă ordine de idei, se poate afirma că vânzarea cărților la anticariatul Cumpăr Cărți este caracterizată de promptitudine și libertate, întrucât oferta se adresează unui public larg și domeniile în care se încadrează volumele respective nu reprezintă un aspect relevant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » (P) Vrei să vinzi cărți? Aticariatul le cumpără!