Video

Alina, o artistă din Craiova, a transformat ceara brută în artă

Publicat: 23.12.2020, 18:38.
Actualizat: 23.12.2020, 18:37

Pe masa de Crăciun nu punem doar mâncare. Un aranjament cu lumânări şi decoraţiuni înveseleşte de fiecare dată atmosfera. O artistă din Craiova a devenit expertă în astfel de detalii. Ştie să sculpteze în ceară, iar lumânările care ies din atelierul ei îi lasă pe clienţi fără cuvinte.

Alina Rotaru, antreprenor: Acesta este un nucleu... Totul este lucrat manual, de la început şi până la sfârşit, lumânările sunt parfumate la cererea clienţilor...

Dacă o întrebi despre pasiunea ei, Alina Rotaru poate vorbi şi o zi întreagă. Este bucuroasă să ne arate, pas cu pas, cum cele mai banale lumânări se transformă în opere de artă. În aceste zile, lucrează cu mai mult spor. Mâinile ei plămădesc cadouri cu suflet.

Aromele sau culorile sunt la alegere. Totul se face contra timp, iar îndemânarea este cheia succesului. Povestea lumânărilor aproape prea frumoase ca se te încumeţi să le aprizi a început în urmă cu 6 ani.

Cât costă lumânările sculptate

Alina Rotaru, antreprenor: Totul a început în momentul în care îmi doream să mă angajez... era o perioadă destul de dificilă la criza trecută din 2009-2011 şi atunci am zis să fac ceva de acasă, neputând să mă angajez şi am descoperit aceste lumânări pe internet.

Acum, lumânările sculptate în atelierele artizanilor noştri au deja un public al lor. Şi nu a întâlnit până acum vreun client nemulţumit, spune Alina Rotaru.

Între 15 şi 150 de lei costă o astfel de surpriză pentru cei dragi. Un preţ cu care micii artizani reuşesc să îşi susţină afacerile şi să treacă peste această perioadă dificilă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.