Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pizza cu ciocolată sau cartofi prăjiţi, noile delicatese în restarantele româneşti

Pizza a devenit unul dintre cele mai comandate preparate în restaurantele din România. Bucătarii au reiventat reţeta şi le oferă clienţilor chiar şi la desert pizza.

de Redactia Observator

la 18.09.2018 , 21:47

Pizza a devenit unul dintre cele mai comandate preparate în restaurantele din România. Bucătarii au reiventat reţeta şi le oferă clienţilor chiar şi la desert pizza.

Antonio vine din Napoli, oraşul strâns legat de istoria acestui preparat. Povesteşte cum, în ultimii ani, pizza a fost adaptată pentru toate gusturile.

Aluatul este cheia. Ca să fie pufos, trebuie să stea la dospit patruzeci şi opt de ore. Însă, trebuie să fie şi hidratat. La patru kilograme de făină se pun cel puţin doi litri şi jumătate de apă.

Vezi și

Andrei Fâciu, pizzar: "Astăzi se poate face şi pizza fără gluten, şi pizza cu un mix de cereale, pizza pe bază de orez negru. Italienii au mers mai departe, la noi nu a ajuns, cu spirulină, cu alge."

Dacă mai adăugăm şi rucola, prosciutto şi trufe, preţul creşte. Aşa ajungem să plătim pentru o pizza şi 45 de lei.

Pizza gourmet cu sparanghel, dovlecel şi ciuperci Shiitake este ceva mai ieftină, costă 38 de lei. Restaurantele au în meniu chiar şi pizza desert, cu ciocolată şi muguri de pini. 

Cei care ţin la dietă, pot încerca şi pizza cu blat de conopidă, care are 180 de calorii. Sau variantele cu brânzeturi şi legume, care au 220 de calorii. Dacă adaugă şi carne ajung la un sfert din porţia zilnică de calorii.

În meniurile restaurantelor, clienţii găsesc şi pizza cu fructe de mare sau cu topping de cartofi prăjiţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Inedit » Pizza cu ciocolată sau cartofi prăjiţi, noile delicatese în restarantele româneşti