Antena Meniu Search
x

Poveste impresionantă: L-au bântuit demonii mulţi ani. S-a retras în pustietate ca să mediteze. Acum a fost declarat “cel mai fericit om din lume” (FOTO)

Yongey Mingyur Rinpoche, un călugăr tibetan de 69 de ani, specialist în genetică moleculară, este “cel mai fericit om din lume”, după ce neurologii au efectuat diferite teste asupra acestuia în timp ce medita.

Yongey Mingyur Rinpoche, un călugăr tibetan de 69 de ani, specialist în genetică moleculară, este “cel mai fericit om din lume”, după ce neurologii au efectuat diferite teste asupra acestuia în timp ce medita.

Astfel, oamenii de ştiinţă au aplicat pe craniul bărbatului 256 de senzori, în cadrul unei cercetări la care au mai participat alte câteva sute de persoane care practicau meditaţia.

Studiul, care a durat 12 ani, a fost condus de un cercetător în neuroştiinţă de la Universitatea din Wisconsin, Richard Davidson, care a încercat să afle efectele meditaţiei şi a compasiunii asupra creierului.

Scanarea creierului a arătat că atunci când compasiunea devine centrul meditaţiei, creierul lui Rinpoche produce un nivel de raze gama, modificări asociate constiinţei, atenţiei, învăţării si memorării.

Cercetările au arătat o activitate crescută în cortexului prefontal stâng, spre deosebire de cel drept, fapt ce indică o capacitate mărită de a simţi starea de fericire într-o proporţie de 700% şi o predispoziţie redusă la nefericire.

“Atunci când eram tânăr mă confruntam cu atacurile de panică. A fost dificil să trec peste această etapă, însă m-am împrietenit cu panica mea prin meditaţie”, a declarat bărbatul, referindu-se la perioada în care a început meditaţia.

La 13 ani, la sfatul tatălui său - un maestru budist respectat, bărbatul s-a retras în meditaţie pentru o perioadă de timp, în încercarea de a scăpa de frica puternică transmisă de demonii care l-au bântuit începând cu vârsta de 8 ani.

Acum, acesta călătoreşte prin toată lumea pentru a-i învăţa pe oameni să scape de stres şi dezechilibru emoţional cu ajutorul meditaţiei.

Călugărul a fost motivat de convingerea sa puternică potrivit căreia oricine poate fi fericit dacă îşi antrenează creierul.

“Meditaţia m-a ajutat să-mi schimb viaţa şi îmi doresc să împărtăşesc acest mesaj cu semenii mei. Practica ajută la atingerea echilibrului emoţional, relaxare, te scapă de stres si anxietate", a spus Rinpoche.

“Mintea noastră, atunci când îi spunem «nu», va face opusul. Dacă spui că ai nevoie de pace, fără stres, vei deveni stresat. Deci, sensul principal al meditaţie este de a lasa mintea să fie liberă. Va trebui să meditaţi un pic în fiecare zi. Este foarte util. Doar trei serii de respiraţii în fiecare dimineaţa îţi pot schimba întreaga zi", a mărturisit Yongey Mingyur Rinpoche.

sursa: adevarul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Poveste impresionantă: L-au bântuit demonii mulţi ani. S-a retras în pustietate ca să mediteze. Acum a fost declarat “cel mai fericit om din lume” (FOTO)