Antena Meniu Search
x

Povestea incredibilă a unei familii din Statele Unite: Trei dintre copii s-au născut pe 29 februarie

Trei frați americani dețin un record mondial: toți s-au născut pe 29 februarie în trei ani bisecți consecutivi.

de Monica Palade

la 29.02.2024, 18:06

Povestea incredibilă a unei familii din Statele Unite: Toți cei trei copii s-au născut pe 29 februarie

Să ai un copil născut pe 29 februarie este un lucru destul de rar. A avea doi este improbabil, iar trei aproape imposibil. Cu toate acestea, acest lucru s-a întâmplat într-adevăr cu David și Louise Estes, un cuplu de americani din Utah.

Născuți pe 29 februarie

Pe 29 februarie 2012, Louise l-a născut pe Jade, ultimul dintre copii, care a venit la patru ani după nașterea lui Remington, pe 29 februarie 2008 și la opt ani, după nașterea lui Xavier, pe 29 februarie 2004. Louise și David au egalat atunci recordul mondial pentru cel mai mare număr de copii născuți într-o zi bisectă, deținut până atunci de o familie norvegiană în anii 1960. Soții Henriksens au avut trei copii pe 29 februarie 1960, 1964 și 1968, scrie Le Parisien.

Familia Estes, care mai are doi copii născuți la date mai „normale”, se bucură de această particularitate. „Vom încerca să îi dăm celui mai mare o mașină pentru cea de-a patra aniversare”, a spus Louise cu umor în 2012, parcă pentru a ne aminti că fiii ei vor sărbători doar patru „aniversari adevărate” până la vârsta de 16 ani. Familia spune că de obicei sărbătorește ziua de naștere a copiilor pe 28 februarie și că în fiecare an bisect organizează o mare petrecere în familie.

Dacă fiul cel mare Xavier s-a născut „complet întâmplător” pe 29 februarie 2004, Louise Estes afirmă că nașterea celorlalți doi nu s-a datorat în totalitate întâmplării. Mama spune că alegerea zilei de 29 februarie „a fost o opțiune realistă pentru al treilea și al cincilea copil”. „David și-a exprimat dorința de a alege această zi specială pentru nașterile lor. Sincer, mi s-a părut un pic prostesc și nebunesc, dar am fost de acord cu condiția ca sănătatea mea și a bebelușilor să nu fie afectate negativ”, a spus ea pentru KSL în 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Povestea incredibilă a unei familii din Statele Unite: Trei dintre copii s-au născut pe 29 februarie