"Rămășițele umane" care i-au îngrozit pe localnicii dintr-un sat din UK s-au dovedit a fi un simplu cartof

De Iulia Iancu.
Publicat: 10.01.2021, 12:28.
Actualizat: 10.01.2021, 14:51

Un simplu cartof a stârnit panică în rândul comunității din Gateshead, UK, și a pus pe drumuri mai multe echipaje de poliție, după ce o femeie a sunat la 112. Aceasta a anunțat că a descoperit rămășițe umane îngropate pe câmp, însă, la o cercetare amănunțită, oamenii legii au constatat că au dezgropat doar cartof.

Fotografia făcută de femeia care a crezut că observă rămășițe umane îngropate pe un câmp

Fotografia făcută de femeia care a crezut că observă rămășițe umane îngropate pe un câmp

Northumbria Police

O femeie care își plimba câinele pe un câmp din Gateshead a anunțat poliția că a observat rămășițe umane îngropate în zonă. Martora le-a trimis și o fotografie oamenilor legii, cu ceea ce credea că este un deget ieșind din pământ, scrie BBC.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului cu câini special antrenați și au început să cerceteze zona, în puterea nopții. Însă, mare le-a fost mirarea când, în loc de un cadavru, au dezgropat doar un cartof lângă care crescuse și o ciupercă.

Oamenii legii nu au sancționat-o pe femeie pentru apel fals, ci au felicitat-o pentru vigilență și spiritul civic de care a dat dovadă. Aceștia au ai adăugat că, în apărarea ei, în fotografia trimisă chiar părea că ar putea avea de-a face cu un cadavru îngropat pe câmp.

„Persoana care ne-a sunat era foarte îngrijorată de ceea ce s-ar putea afla în zonă. În momentul în care am primit apelul era deja întuneric, așa că a trebuit să trimitem echipe pentru a cerceta zona. Colegii noștri ne-au anunțat că tot ce au putut găsi la locul indicat a fost un cartof, dar apelul a fost făcut cu intenții bune și nu putem decât să lăudăm vigilența celei care ne-a anunțat”, a declarat inspectorul de poliție Phil Hamlani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.