Antena Meniu Search
x

Regiunea din Europa unde se consumau droguri acum 3.000 de ani. Ce efect aveau

Consumul de droguri este, în prezent, o mare problemă cu care se confruntă atât oamenii legii, cât şi sistemul medical. Aceste substanţe nu sunt însă o invenţie a secolului nostru - cel puţin când vine vorba despre halucinogenele derivate din plante. Potrivit unui studiu preluat de BBC, oamenii din Peninsula Iberică, unde acum se află Spania, consumau droguri în urmă cu 3.000 de ani.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 15:34

lac dintr-o pădure din Spania
Oamenii din Peninsula Iberică foloseau droguri halucinogene acum 3.000 de ani - Shutterstock

Oamenii din Peninsula Iberică foloseau droguri halucinogene în Spania în urmă cu aproximativ 3.000 de ani. Cercetătorii spun că părul provenit dintr-un sit funerar din Menorca arată că civilizațiile antice foloseau droguri derivate din plante. Se crede că aceasta este cea mai veche dovadă directă din Europa a consumului de droguri halucinogene de către oameni.

Drogurile folosite acum 3.000 de ani

Cercetătorii au descoperit că drogurile ar fi provocat delir și halucinații. Descoperirile au fost publicate în revista Scientific Reports, relatează Mediafax. Peștera adăpostește peste 200 de morminte umane și se crede că a servit ca loc ritual și funerar timp de aproximativ 600 de ani, până în anul 800 î.Hr.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Regiunea din Europa unde se consumau droguri acum 3.000 de ani. Ce efect aveau