Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Renunţă la OTRĂVURILE din comerţ! Iată reţeta de PATE de LEGUME UŞOR de preparat în casă

Pateurile vegetale din comerţ sunt otravă pentru organismul nostru, motiv pentru care specialiştii ne recomandă să consumăm produse făcute în casă

de Redactia Observator

la 26.11.2015 , 16:09

Pateurile vegetale din comerţ sunt otravă pentru organismul nostru, motiv pentru care specialiştii ne recomandă să consumăm produse făcute în casă

Dacă tot suntem în postul Crăciunului, iată câteva reţete de pateuri de legume

Pate vegetal

Articolul continuă după reclamă

Ingrediente:

- 300 g boabe de soia

- 3-4 linguri ulei de măsline

- câţiva căţei de usturoi

- o ceapă verde

- măsline negre

- 3-4 ciuperci fierte sau miez de nucă măcinată

- suc de roşii

- zeamă de lămâie

- verdeaţă (pătrunjel, mărar)

- apă

Mod de preparare:

Boabele de soia se pun la înmuiat în multă apă peste noapte. Dimineaţa se scurg, se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se scurg - se opreşte o cană din apă în care au fiert şi se lăsă puţin să se mai răcească. Boabele calde se pun în blender împreună cu celelalte ingrediente şi cu cană de apă de la fiert. Se poate păstra la frigider timp de două-trei zile în vas acoperit.

Pate de linte

Ingrediente:

- 150g de linte

- 3 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în sferturi

- 2 căţei de usturoi

- 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece

- 2 linguri de zeamade lămâie

- pătrunjel proaspăt tocat

- sare

Mod de preparare:

Lintea şi cartofii se fierb separat. Puneţi toate ingredientele în robotul de bucătărie şi mixaţi-le până ce obţineţi o pastă cremoasasi omogena.

Pate de mazăre

Ingrediente:

- o cană de mazăre

- 1 morcov

- o lingură ulei de măsline

- mărar

Mod de preparare:

Mazărea şi morcovul se fierb, iar când sunt gata se scurge apă, se adăugă uleiul şi mărarul şi se ameste că în robotul de bucătărie. Se serveşte ca atare, pe pâine ori pe biscuiţi săraţi.

Pate de sfeclă roşie

Ingrediente:

- 1 sfecla roşie mică

- 2 cartofi potriviţi

- 1 lingura pasta de susan (tahini)

Mod de preparare:

Spălam bine legumele şi le fierbem cu tot cu coaja în apă sau la aburi. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi. Le punem în blender împreună cu lingura de tahini şi se amestecă panaobtinem o pastă. Se poate servi ca atare, pe pâine sau pe biscuiţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Inedit » Renunţă la OTRĂVURILE din comerţ! Iată reţeta de PATE de LEGUME UŞOR de preparat în casă