Video Reţete de îngheţată de casă, uşor de făcut şi mai sănătoase ca la magazin
Românii redescoperă plăcerea de a face îngheţată în casă! Cu ajutorul aparatelor moderne şi folosind ingrediente simple - lapte, ouă şi zahăr - oricine poate prepara desertul preferat în câteva minute. Este mai ieftin şi chiar mai sănătos. Cât despre reţete, pe reţelele sociale avem opţiuni infinite!
Internetul e plin de tutoriale care să ne ajute să facem şi acasă o îngheţată delicioasă!
"Fie că folosiţi un aparat profesional, fie că folosiţi metoda clasică - un mixer şi apoi să o adăgaţi în congelator, ambele variante sunt foarte eficiente şi practice pentru că voi alegeţi ce veţi pune în ea! Începem prin a topi 220 de grame de ciocolată, împreună cu 100 de ml de frişcă lichidă. Le topim la baie de aburi. Pe lângă ciocolată mai avem nevoie de 200 de grame de lapte condensat îndulcit şi 400 de ml de frişcă de la frigider. O lăsăm la congelator câteva ore, sau peste noapte!", arată Ana Maria Alexandru, food infuencer.
Putem încerca şi o reţetă industrială, dar adaptată pentru acasă. "E foarte uşor de făcut! Să fim siguri că e amestecată foarte bine, să nu rămână praf sau lapte, nimic!", spune Momen Ali, cofetar şef.
Cum se prepară îngheţata de casă
Pot să fac asta acasă, cu aceleaşi ingrediente - lapte, lapte praf, frişcă, o bază pentru îngheţată, pe care o găsim în hypermarket şi o bază pentru cremozitate şi o pastă de vanilie. O punem într-o oală, o fierbem la 80 de grade, apoi o punem la frigider şi ulterior la congelator. Aşa avem o îngheţată ca la cofetărie.
Îm magazinele de electrocasnice a început să crească cererea pentru aparatele de făcut îngheţată. "Răceşte, face îngheţată, menţine temperatura până la o oră. Familii cu copii vin în principiu în această perioadă, acum este la reducere, de la 900 de lei la 450 de lei", spune Dragoş Porumb, director de magazin.
Specialiştii ne sfătuiesc să fim atenţi la cantitatea de zahăr atunci când preparăm noi desertul. "Folosim acel gust de dulce din fructe sau din iaurturi. O banană sau nişte fructe de pădure congelate, se mai poate adăuga pe lângă nişte iaurt şi dacă vrem un gust mai dulce putem adăuga nişte curmale. Şi uite aşa ne-am făcut o îngheţată foarte bună!", recomandă Fabius Antal, specialist în well-being.
În ultimii ani, românii au început să consume cu 30% mai multă îngheţată, pe parcursul întregului an, nu doar în sezonul cald. Cu toate acestea suntem încă mult sub media europeană, spaţiu în care Germania Franţa şi Italia se situează pe primele trei poziţii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰